Affinity Photo iPAD-re is

Mac OS X-re és Windowsra már elérhető a Serif Labs képszerkesztője, de mostantól már az Apple táblagépeire is megvásárolhatjuk.

2015-ben első körben Mac OS X-re jelent meg a Serif Labs képszerkesztő szoftvere, az Affinity Photo. Ezt nagyjából egy évvel később követte a Windowsra szánt változat. Most pedig megérkezett a kettőtől sok tekintetben eltérő, de az ígéretek szerint ugyanazt az élményt és hatékonyságot kínáló legújabb kiadás. Ezúttal is az Apple termékvonalát erősítik, ugyanis a szoftver legújabb verziója iPAD-re jelent meg.

Az Affinity Photo a Apple Metal API-ra támaszkodik, vezérlését tekintve pedig maximálisan kihasználja az érintőképernyő és az Apple Pencil lehetőségeit. A szoftver támogatja a CMYK, RGB és LAB színtereket, emellett rendelkezik OpenColorIO és RAW-szerkesztő eszközökkel is. Természetesen a layer-menedzsment és a különféle effektek sem maradnak ki. A felhasználók a fejlesztők ígérete szerint 120-nál is több előre elkészített ecset közül válogathatnak. De ha mégsem találnák meg a megfelelőt, igénybe vehetik a beépített szerkesztőt is.

Mivel az Affinity Photo eredetileg asztali gépekre készült, az új kiadásnak tökéletesen kell alkalmazkodni az új beviteli módokhoz. Így az érintőképernyőn többek között olyan funkciók is elérhetőek, mint a multi-touch vagy a nyomás- és döntésérzékelés (utóbbiak az Apple Pencillel). Mindezekkel a készítők azt állítják, hogy tökéletesen ugyanazt az élményt kapjuk vissza, mint a korábban megjelent verziókban.

Az Affinity Photo iOS 10.3+-ra érhető el iPAD-re, iPAD Air 2+-ra, valamint iPAD Pro tabletekre. Megvásárolni az App Store-ban lehet.

MEGOSZTÁS:
Meshmag