Így készül a Honda Civic sziklamászós reklámja

Az MPC Design felfedte, mennyi igaz a sziklamászásból.

Még februárban jelent meg a Honda Civic reklámja, amelyben egy fiatal lány free solo stílusban, vagyis kötélbiztosítás nélkül mászik meg egy több száz méter magas sziklafalat. Hogy mindennek valójában mennyi köze van az új Honda Civichez, az egy jó kérdés. Az MPC Design csapata viszont most egy egészen más kérdést boncolgatott, mégpedig azt, hogy hogyan készült a reklám.

https://youtu.be/uiUXLWQH2U4

A fiatal lány valóban sziklamászó, ám a több száz méteres sziklafalból mindig csak annyi volt igazi, amelyen épp felfelé kapaszkodott. A fal egyes részeit valóban elkészítették, ezeken rögzítették az egyes mászó jeleneteket, majd szépen köréjük építették a lélegzetelállító kanyon látképét. Egyetlen picit is veszélyes részlet volt az egész forgatás alatt, méghozzá az, amikor a lány az áthajlásban mászik felfelé a szikla pereme felé. Ez is csak azért, mert a kamera szöge miatt kénytelenek voltak a lányt és a néhány méteres díszletet a magasba emelni.

https://vimeo.com/221440467

Ezzel együtt persze senkit se tévesszen meg, egy ilyen mutatvány a valóságban is kivitelezhető. A sziklamászás e stílusának, vagyis a free solónak Alex Honnold napjaink legismertebb képviselője. Vele az sem kizárt, hogy a valóságban is felvehették volna az egész reklámot… Összehasonlításképp álljon itt az ő egyik free solo mászásának valódi felvétele.

MEGOSZTÁS:
Meshmag