Az Unreal Engine 4-re épül a Twinmotion 2018

A kifejezetten építészeknek szánt szoftver új verziója még a nyáron megérkezik.

A Twinmotiont, a kifejezetten építészeknek szánt grafikus szoftvert eredetileg a francia KA-RA stúdió kezdte fejleszteni, ám az utóbbi években már az Artlantist készítő Abvent is beszállt a fejlesztésbe. A szoftver legújabb kiadását, a Twinmotion 2018-at is ők készítik, munkájuk pedig hamarosan testet is ölt.

A Twinmotion 2018 több érdekes újdonságot is felvonultat elődeivel szemben. Ezek közül a technológiailag legfontosabb, hogy a szoftver immár az Unreal Engine 4-re épül. Ennek képességeit már mindenki jól ismerheti, hiszen számtalan videojátékban bizonyított már. Most viszont egy olyan szoftvert kell életre keltenie, amelyben az építészek 3d-s illusztrációkként mutathatják be terveiket.

A másik újdonságot a Revit és az ArchiCAD szoftverekkel való szoros kapcsolat jelenti. Ennek segítségével gyorsan és egyszerűen szinkronizálhatjuk a Twinmotiont a két szoftverrel, hogy így még gördülékenyebbé válik a munka.

A szoftverrel egyszerűen és hatékonyan készíthetjük el egy-egy épület vagy épületcsoport 3d-s modelljét. A körítéshez egy sor előre adott elem áll a rendelkezésünkre modellekből, textúrákból és fényeffektekből is. Az olyan részleteket, mint az időjárás, napszak, eső vagy hó, csúszkák segítségével lehet beállítani a kívánt mértékre. Emellett ecsetekkel animálható növényzetet adhatunk a jelenethez, valamint beállíthatunk tömeget és forgalmat is.

Az Abvent egyelőre nem árulta el, hogy a Twinmotion 2018 mikor jelenhet meg, de a terveik szerint még a nyár folyamán számíthatunk a premierre.

MEGOSZTÁS:
Meshmag