Az Adobe megvásárolta a SkyBox Suite-ot

A Mettle által fejlesztett eszközkészlet 360 fokos VR-tartalmak készítésére alkalmas After Effectsbens és Premier Próban.

A Mettle stúdiójában készült és 2015-ben jelent meg a SkyBox Studio, amely kifejezetten 360 fokos VR-tartalmak készítésére szánt eszközöket foglal magába. Az eszközök az Adobe After Effects és Premier Pro szoftvereivel kompatibilis és mára az egyik legelterjedtebb eszköznek számít szakmai körökben. Logikus lépés tehát az Adobe-tól, hogy megvásárolták a csomagot, amely mostantól az Adobe Creative Cloud előfizetői számára érhető el.

A SkyBox Suite, amelyet az Adobe megvásárolt a következő plugineket foglalja magába: Skybox Studio V2, Post FX, Post FX 2, VR Player, SkyBox 360/VR Tools, Transitions és Transition 2. Ezek segítségével gyorsan és egyszerűen készíthetünk profi 360 fokos tartalmakat, amelyeket aztán az Adobe szoftvereiben akár VR-headsettel (Oculus Rift vagy HTC Vive) meg is nézhetünk.

Az eszközök az Adobe Creative Cloud előfizetői számára ingyen érhetőek el. Akik korábban megvásárolták már a Mettle oldalán, azok egy gyors új regisztrációval szerezhetnek új licencet. Ehhez tíz további aktivációs kód is jár. A Mettle más termékei természetesen továbbra is a hivatalos oldalon érhetőek el. Ugyanitt a SkyBox Suite részletes bemutatóját is megtaláljátok.

Az Adobe tervei szerint az eszközkészletet még az év vége előtt teljes mértékben beépítik az After Effectsbe és a Premier Próba. Ennek felügyeletét az a Chris Bobotis fogja felügyelni, aki a Mettle egyik társalapítója volt, de mostantól az Adobe kötelékét erősíti. A Mettle azonban továbbra is megmarad önálló, független fejlesztőstúdiónak.

MEGOSZTÁS:
Meshmag