Megjelent az XMD ToolBox ZBursh-hoz

Michael Dunnam eszközkészlete lehetővé teszi, hogy háromszáznál is több ecsetet használjunk a ZBrush-ban.

A ZBrush alap esetben 300-ban limitálja a használható ecsetek, alphák és UI layoutok számát. Bár önmagában ez a szám is meglehetősen nagy, Michael Dunnam úgy gondolta, lehet ezt még fokozni. Többek között ezt a célt is szolgálja a napokban megjelent XMD ToolBox.

Az XMD ToolBox elsődleges célja, hogy átlépje a ZBrush háromszázas határát. Ezt úgy oldja meg, hogy szükség szerint tölt be és kapcsol ki ecseteket, így mindig az van kéznél, amire épp a felhasználónak szüksége van. Emellett a rengeteg ecsetet tartalmazó könyvtárakban való navigációt is jóval gyorsabbá, gördülékenyebbé teszi. Ehhez egy sor új keresési és szűkítési opciót vezet be. Az ecseteket típusuk szerint is szűkíthetjük és kereshetjük, míg az alphákat azok mélysége és felbontása szerint. De akár saját tagekkel is elláthatjuk őket, hogy később ezekre keresve még gyorsabban használatba vehessük. Az UI layoutokat átnevezhetjük, az ecsetekhez és alphákhoz pedig egyedi leírást, magyarázatokat adhatunk. A ToolBox egy sor beépített témával érhető el, valamint tetszés szerint minimalizálhatjuk is a méretét, hogy kevesebb felületet foglaljon.

Az XMD ToolBox a ZBrush 4R8-hoz érhető el, de egyelőre kizárólag Windowsra, a MacOS változat egyelőre csak a tervek között szerepel. A plugin megvásárolható önmagában is, valamint a Dunnam termékeire való életre szóló előfizetés részeként is. A részletes leírást a hivatalos oldalon olvashatjátok.

MEGOSZTÁS:
Meshmag