Így készült a Valerian and the City of a Thousand Planets

Két video is napvilágot látott a nemrégiben mozikba került képregény-adaptáció forgatásáról.

Luc Besson legújabb filmje egy népszerű francia képregény moziadaptációja, a Valerian and the City of a Thousand Planets (hazánkban Valerian és az ezer bolygó városa). A francia rendezőtől már megszokhattuk, hogy nem tréfál, ha hangulatról és látványról van szó, és előszeretettel nyúl a legújabb eszközökhöz is. Így a Valerian esetében is egy igen látványos mozihoz van szerencsénk. A film elkészítéséről pedig több érdekes video is napvilágot látott.

Az első videóban a Mikros Image stúdió munkájába nyerünk egy rövidke bepillantást. A bemutató elsősorban az irányítóteremre fókuszál, ahol százával állnak körben a holografikus kijelzők. Ezeket természetesen csak a stúdió pakolta oda némi effektezés kíséretében. A video végén egyébként egy a filmben látható egyedi írásjeleket is megmutatják, majd egy képet, hogy melyik karakter melyik betűnek felel meg.

De nem a Mikros volt az egyetlen stúdió, amely a Valerian elkészítésén dolgozott, hiszen ehhez egy picit nagy projektről van szó. A Halon Entertainment is közzétett korábban egy videót, amelyben a film egyes jeleneteinek vázlatait láthatjuk. Ezeket, mint egy videojátékot készítettek el, hogy ezzel segítsék a stábot az adott jelenet leforgatásában. A stúdió nagyjából fél év alatt készült el a projekttel.

MEGOSZTÁS:
Meshmag