Dómépítés Firenzében – breakdown video a Medici: Masters of Florence-ről

A máltai székhelyű Stargate Studios mutatja meg, miként alakították át a Firenzei dómot, hogy azt a sorozatban láthassuk építés közben.

2016-ban debütált az olasz TV-sorozat, a Medici: Masters of Florence. A XV. századi reneszánsz Firenzében játszódó sorozat eddig egy teljes évadot ért meg, de a második szezont is berendelték már. A történet egy helyi befolyásos családról szól, amelynek fejét titokzatos körülmények között megmérgezték, így fiára száll a családi birodalom kormányzása.

Már önmagában a XV. századi Firenzét képernyőre álmodni sem egyszerű mutatvány, de ha mindezt megspékeljük a firenzei dóm építésével, igazán látványos díszletet kapunk. A sorozat készítői a máltai székhelyű Stargate Studiost kérték fel, hogy a dóm kupolájának építési munkálatait rekonstruálják. Bár magát a templomot már a XIII. században elkezdték építeni, a kupolát csak a XV. század első felében fejezték be – épp akkor, amikor a sorozat is játszódik. A stúdió nemrégiben egy látványos breakdown videóval jelentkezett, amelyben kifejezetten a kupola építésére koncentrálnak.

Több jelenetben teljesen a semmiből építették fel a templom épületének modelljét (főleg a belső térben játszódó jelenetekhez). De akadt olyan is, amikor a valós épületre húzták rá a félkész kupola és az állványzat 3d-s modelljét. A video második felében pedig már sokkal inkább Firenzére koncentrálnak. Láthatjuk a várost távolról és az utcákat közelről is, ahogy az egyébként is csodás környezetet még élőbbé varázsolták.

MEGOSZTÁS:
Meshmag