King Arthur: Legend of the Sword VFX breakdown

0
Artúr király legendáját már számtalan film feldolgozta, de az új King Arthur mozi talán az egyik leglátványosabb közülük.

 

Artúr király alakját aligha kell bárkinek is bemutatni. A legendás királyt rengeteg filmben, játékban, rajzfilmben és persze regényben keltették már életre. Legutóbb épp Guy Ritchie dolgozta fel a történetét a King Arthur: Legend of Sword című moziban. Ennek elkészítéséből a Framestore Pictures csapata is kivette a részét, akik a CGI elemekért feleltek. Munkájukat pedig egy közel négyperces videóban összegezték.

Mivel Ritchie mozija nem épp a történelmi hűségre épít, hanem sokkal inkább a látványra, sokszor hívták segítségül a Framestore Pictures gárdáját. Rögtön a video elején láthatjuk, amint egy hatalmas lény ormánya elsöpör egy kisebb lovas csapatot. A kígyót cipelő sas sem volt valódi, az egész csupán egy 3d-s mestermű. Ahogy természetesen az óriáskígyó is az a toronyban. Úgy tűnik, ebben a filmben minden vadállat hatalmasra nőtt, és hobbiból lerombol mindent maga körül. A video egyik legérdekesebb része a hatalmas kaszát lóbáló, lángoló palástot viselő alakkal való csata. Ez szinte teljes egészében CGI, habár a két harcost valódi színészek és kaszkadőrök alakították.

 

A Framestore Pictures egyébként korábban is dolgozott már hasonló stílusú mozin. Dolgoztak a Fantastic Beasts and where to find them, a Doctor Strange, a Legend of Tarzan és a Beauty and the Beast filmeken is. De a sci-fi és akciófilm portfóliójuk is rendkívül széles.

Share.

About Author

Leave A Reply