King Arthur: Legend of the Sword VFX breakdown

Artúr király legendáját már számtalan film feldolgozta, de az új King Arthur mozi talán az egyik leglátványosabb közülük.

Artúr király alakját aligha kell bárkinek is bemutatni. A legendás királyt rengeteg filmben, játékban, rajzfilmben és persze regényben keltették már életre. Legutóbb épp Guy Ritchie dolgozta fel a történetét a King Arthur: Legend of Sword című moziban. Ennek elkészítéséből a Framestore Pictures csapata is kivette a részét, akik a CGI elemekért feleltek. Munkájukat pedig egy közel négyperces videóban összegezték.

Mivel Ritchie mozija nem épp a történelmi hűségre épít, hanem sokkal inkább a látványra, sokszor hívták segítségül a Framestore Pictures gárdáját. Rögtön a video elején láthatjuk, amint egy hatalmas lény ormánya elsöpör egy kisebb lovas csapatot. A kígyót cipelő sas sem volt valódi, az egész csupán egy 3d-s mestermű. Ahogy természetesen az óriáskígyó is az a toronyban. Úgy tűnik, ebben a filmben minden vadállat hatalmasra nőtt, és hobbiból lerombol mindent maga körül. A video egyik legérdekesebb része a hatalmas kaszát lóbáló, lángoló palástot viselő alakkal való csata. Ez szinte teljes egészében CGI, habár a két harcost valódi színészek és kaszkadőrök alakították.

A Framestore Pictures egyébként korábban is dolgozott már hasonló stílusú mozin. Dolgoztak a Fantastic Beasts and where to find them, a Doctor Strange, a Legend of Tarzan és a Beauty and the Beast filmeken is. De a sci-fi és akciófilm portfóliójuk is rendkívül széles.

MEGOSZTÁS:
Meshmag