Frissült a Maya Bonus Tools

Az extra szkripteket és pluginokat tartalmazó Maya Bonus Tools gyűjtemény immár a Maya 2018-at is támogatja.

Az Autodesk elkészült a Maya Bonus Tools legújabb változatával. A frissítésre azért volt szükség, hogy az extra szkripteket és plugineket tartalmazó csomag a Maya 2018-cal is gond nélkül működjön. Ám ezen kívül más változásra ezúttal nem kell számítani.

A Maya Bonu Tools néhány olyan extra kiegészítő funkcióval látja el a Mayát, amelyek a modellezést vagy az UV-szerkesztést teszik gördülékenyebbé. Az aktuális frissítés azonban ezekhez nem ad hozzá újat, illetve számottevő változtatásokra sem került ezúttal sor. A hivatalos oldalon olvasható leírásban mindössze néhány apróbb névmódosításról esik szó. Emellett eltávolítottak pár olyan plugint, amely már elavult vagy modernebben váltották le őket korábban. Az eszközkészlet előző verziójában debütált Navigate Graph funkció azonban átmenetileg szintén kikerült a csomagból. A fejlesztők ugyanis egyelőre nem találtak megoldást a memory leak problémájára.

A Maya Bonus Tools új változata tehát már elérhető, a Maya 2015-től felfelé mindegyik kiadással kompatibilis – mostantól a júliusban megjelent Maya 2018-cal is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag