The Dark Tower breakdown a RISE stúdiótól

Stephen King The Dark Tower regényének új mozi-adaptációjában akadt egy-két érdekes jelenet, amely a RISE csapata által valósulhatott csak meg.

Matthew McConaughey és Idris Elba főszereplésével idén nyáron került a mozikba a The Dark Tower, Stephen King legendás regényének mozi-adaptációja. A filmben Elba egy soha véget nem érő csatában vesz részt McConaughey-vel, hogy feljuthasson a sötét torony tetejére. A filmben ennek megfelelően rengeteg látványos akciójelenet kapott helyet, amelyek elkészítésében a RISE stúdió csapata is részt vett.

A napokban egy új breakdown video került fel a világhálóra, amelyben a stúdió felfedi néhány ilyen jelenet titkait. A bemutató első felében leginkább a különféle részecske-effekteket mutatják be, amelyek a becsapódó golyók által felvert port és törmeléket imitálják. Később láthatunk több zöld hátteres részletet is, majd jönnek a kevésbé valószerű jelenetek. Elba karaktere, Roland ugyanis boszorkányosan bánik a hatlövetűvel, főleg, ha annak újratöltéséről van szó. Ilyen kissé irreális jelenet, amikor csak egyszerűen csak végighúzza a pisztolyát a töltényöve mellett, és abból máris a tárba repülnek a töltények. Itt egyébként érdekesség, hogy maga a pisztoly és a töltényöv valódi, csupán a töltényeket varrták oda utólag. De még ennél is meredekebb, amikor a levegőben repülő tölténytárat néhány lágy mozdulattal egyszerűen elkap a revolverével. Ezeknél a jeleneteknél a két pisztolyt 3d-s modellekkel helyettesítették a színész csak maketteket használ.

A video vége felé még néhány kültéri jelenet is látható, amelyeket zöld háttérrel oldottak meg. Emellett külön érdekes, ahogy egy egyszerű sivatagi sziklafalból méretes szakadékot varázsoltak.

A RISE stúdió mozifilmeken és sorozatokon egyaránt dolgozik. Olyan filmekben láthattuk már a munkáikat, mint a The Avengers: Civil War, a Doctor Strange, a Hitman: Agent 47 vagy épp a Cloud Atlas. Ha csak az idei projektjeiket nézzük, akkor a The Dark Tower mellett a The Fate of the Furious és a Black Panther is említésre méltó.

MEGOSZTÁS:
Meshmag