Kong: Skull Island breakdown video

Látványos bemutató a Kong: Skull Island 3d-s munkáiról, és a forgatás más apró finomságairól a Hybride Technologies tálalásában.

King Kong, a hatalmas majom 1933 óta tartja lázban a mozirajongókat. Az elmúlt bő nyolcvan évben számos filmben feltűnt, hol egymaga, hol más gigantikus szörnyek társaságában. A 2000-es években sem csökkent a felhajtás körülötte, 2005-ben és idén is készült egy-egy feldolgozás, valamint már tervben van az új Godzilla vs. Kong mozi is.

Az idei Kong: Skull Island kétségtelenül az egyik leglátványosabb feldolgozásnak számít, amelynek elkészítésében a Hybride Technologies stúdió is részt vett. A csapat a napokban egy vadonatúj breakdown videóval jelentkezett, amelyben bemutatják munkájukat. A video első felében a főhősöket a titokzatos szigetre szállító hajót ismerhetjük meg, valamint a kikötőt, ahonnan indult. Bár rengeteg valós díszlettel dolgoztak a forgatás során, a hajó jelentős része a Hybride csapatának 3d-s munkája. Érdekes viszont, hogy az egyik légi felvételhez valóban készítettek egy méretarányos makettet, rajta helikopterek sorával mindössze azért, hogy az egyik szereplőt felvegyék, amint az egyik oldalszárnyon a korlátnak támaszkodik. Az pedig még érdekesebb, hogy az eredeti felvételen egy társai áll mellette távcsővel a kezében, de őt végül kivágták a jelenetből.

A video második felében már a Koponya sziget áll a középpontban. Láthatjuk, miként készült a sarki fény, hogyan építették fel digitálisan a hatalmas hajóroncsot vagy a még nagyobb ősi falat. Mivel a filmben rengeteg különös (és méretes) szörny is felbukkan, ilyenből is kapunk ízelítőt. A túlméretezett botsáskára emlékeztető faszörny is a Hybride munkája.

A Hybride Technologies a francia videojáték-kiadó, a Ubisoft alá tartozik. A kiadó évek óta komoly tőkét fordít a filmiparba is, mivel szeretnék ott is megvetni a lábukat. A Hybride stúdiója az elmúlt években olyan filmeken dolgozott, mint a Valerian and the City of a Thousand Planets, a Star Wars: Rogue One vagy a The Great Wall.

MEGOSZTÁS:
Meshmag