Az AB megható Falling Star karácsonyi reklámjának titkai

A Faust csapata megmutatta, hogyan készült az AB Falling Star című karácsonyi reklámjában látható hullócsillag.

Nem csak a MediaMarkt készült külön reklámmal a 2017-es karácsonyra, hanem az AB is. Utóbbi a Faust Post Production House csapatát bízta meg a Falling Star című rövidfilm speciális effektjeinek elkészítésével. A stúdió a napokban egy vadonatúj breakdown videóban mutatta be, hogyan is készült a reklámban látható hullócsillag.

A történet egy kisfiúról szól, aki karácsony estéjén lát egy hullócsillagot, és gyorsan kíván is valamit. Ezt követően láthatjuk, ahogy a csillag egy idős bácsi udvarán landol (talán a valóságosnál egy picit enyhébb földetéréssel). A bácsi óvatosan egy dobozba zárja a csillagot, majd vonatra ül, hogy elvigye azt a kisfiúnak, akiről kiderül, hogy az unokája.

Az AB reklámja nemcsak megható, de technikailag is több érdekes részletből építkezik. Természetesen a csillag 3d-s modell csupán, de a hószállingózás, valamint az éjszakában száguldó vonat által keltett szélben repkedő hópelyhek is csak utómunka eredményei.

A Faust stúdiója elsősorban reklámok utómunkáival foglalkozik. Az elmúlt években olyan márkák megbízásából dolgoztak projekteken, mint a Durex, a Kellogg’s, a Gazprom, a Mountain Dew, a Nestlé vagy a L’Oreal.

MEGOSZTÁS:
Meshmag