Nézd meg a The Shape of Water breakdown videóját!

Hogyan lehet érzelmes sci-fit csinálni egy titkos kutatóállomáson egy fura víziszörnnyel? Megmutatja a The Shape of Water!

A tavalyi év egyik legkülönösebb sci-fije volt Guillermo del Toro legújabb alkotása, a The Shape of Water. A horror műfajának egyik koronázatlan királya meglepő módon ezúttal sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett az érzelmekre, mint korábbi alkotásaiban. A The Shape of Water ugyanis egy titkos kutatóállomáson játszódik, és egy takarítónő és egy fura vízi lény közt szövődő kapcsolatot meséli el. Mindezt a ’60-as években. Egy ilyen mozi elkészítés komoly munkát jelent a VFX-stúdiónak is, ezúttal a Mr.X csapatának. Most pedig megmutatják, hogyan is teremtették meg a film főszereplőjét, a szörnyet és az őt körülvevő világot.

A The Shape of Water tehát a ’60-as években játszódik, így már a puszta környezet megteremtése is komoly utómunkát követelt meg. Jó példa erre a video első negyedében látható jelenet, amelyet eredetileg egy kikötő partján vettek fel. Csakhogy a filmben egy szárazdokk szerepelt, így annak falait, valamint a tükröződéseket külön kellett a jelenetre varrni. A város utcáin játszódó snittben pedig a forgatás helyszínén álló modern épületeket kellett régiekre cserélni. A video legelején egy szélcsatornában játszódó jelenetet láthatunk, ám abból valójában egyedül a színésznő valódi. Mind a különös hajtóművet, mind a szélcsatornát utólag helyezték mögé. Ami viszont a szörnyet illeti, őt végig 3d-s modellekkel oldották meg.

A Mr.X stúdiója sorozatokból és egészestés mozikból épül fel. Részt vettek a The Mist, a Pirates of the Carribbean: Dead Men Tell No Tales, a Collateral Beauty, a Resident Evil: The Final Chapter és az új Ben-Hur elkészítésében is. Sorozatok terén pedig többek közt a The Strain, az American Gods, a The Shannara Chronicles és a Vikings is az ő nevükhöz fűződik.

MEGOSZTÁS:
Meshmag