Borg McEnroe breakdown a Goodbye Kansas Studiostól

A két teniszlegenda történetét elmesélő Borg McEnroe elkészítése rengeteg utómunkát igényelt.

A tavalyi év legjobb filmjei közé tartozik a Janus Metz által rendezett életrajzi sport-dráma, a Borg McEnroe. A történet természetesen a ’80-as évek két teniszcsillaga, Björn Borg és John McEnroe hosszan tartó versengését meséli el. Borg Sverrir Gudnasson, míg McEnroe Shia LaBeouf által kelt életre a vásznon, de kettejük játékát rengeteg extrával egészítették ki. A látványért többek közt a Goodbye Kansas Studios is felelt, akik az alábbi breakdown videóban tárták fel munkájuk finomságait.

A nem túl bőre eresztett bemutató első fele kifejezetten Borgra koncentrál. A Gudnasson által megformált sportolót számos jelenetben 3d-s modellel helyettesítettek, hogy a színész a lehető legjobban hasonlítson rá. Később láthatjuk, hány különböző modellt is használtak a nézőtér feltöltésére. Az aréna és a benne tomboló tömeg jelentős része digitálisan lett a jelenetre varrva, ehhez használták fel a megannyi előre bescannelt karaktert. Míg a két színész a pályán imitálta a játékot, addig a teniszlabda mozgását már a stúdió modellezte le.

A Goodbye Kansas Studios nem csak mozifilmek, de reklámok is videojátékok előzeteseinek elkészítésében is jeleskedik. Olyan márkáknak készítettek reklámokat az elmúlt években, mint a Suzuki, a Volkswagen, a Daimler, az Audi, a Volvo vagy a Kit Kat. Videojátékok terén pedig a Warhammer 40,000: End Times – Vermintide, a Battlerite, az Unravel vagy a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands fűződik a nevükhöz.

MEGOSZTÁS:
Meshmag