Jumanji: Welcome to the Jungle breakdown az Ilourától

Hogyan készül egy jelenet, amiben vadállatok üldöznek egy helikoptert? A Jumanji új részében ilyen is van köszönhetően az Iloura csapatának.

Bár előzetesen sok rajongók kétkedve várta, a Jumanji: Welcome to the Jungle végül egész jól produkált. A moziban négy fiatal diák egy számítógépes játékon keresztül egy másik világba csöppen, ahol mindenféle kalandok várnak rájuk. Az 1995-ös eredeti Jumanjihoz képest lényegében minden megváltozott, így a látványvilág is. Ebben az Iloura stúdiónak is jelentős szerepe van, akik egy breakdown videóban mutatták meg munkájuk egy részét.

A stúdió több jeleneten is dolgozott, ezek közül az egyik leglátványosabb a helikopteres üldözés. Ebben ugyanis hőseink egy helikopterrel egy szakadékban száguldanak előre, miközben egy seregnyi vadállat üldözi őket. A felvételek legtöbbjében 3d-s modelleket használtak mind a helikopter, mind a környezet megvalósításához. Ugyanígy a tomboló orrszarvúcsorda sem valódi. Akadtak olyan felvételek is, ahol a színészek egy valódi helikopter makettjén játszottak. A hidraulikusan mozgatott makettet később digitálisan mosták össze az adott jelenetben használt 3d-s modellel. Az is érdekes rész, ahol az állatok eltiporják az egyik szereplőt. Itt pontosan kellett időzíteni a színésszel felvett jelenet és a 3d-s modell összeillesztését. A video vége felé még láthatunk néhány másik vadállatot is, valamint több olyan jelenetet, ahol a hatalmas szakadékot egy díszlettel mostak össze.

Az Iloura az elmúlt években olyan filmek elkészítésében működött közre, mint a John Wick 2, a Ghost in the Shell, a Deepwater Horizon vagy a Ghostbusters. Emellett több sorozaton is folyamatosan dolgoznak: Game of Thrones, Outcast vagy épp a Fargo fűződik a nevükhöz.

MEGOSZTÁS:
Meshmag