Mostantól a ProBuilder ingyen elérhető a Unityhez

A Unity Technologies bekebelezte a ProCore stúdióját, így az eddig fizetős pluginek, mint a ProBuilder, a ProGrids és a Polybrush mostantól ingyen elérhetőek a Unity előfizetői számára.

A Unity Technologies szorosan együttműködik a külsős fejlesztőcsapatokkal is, akik különböző plugineket készítenek a Unity motorhoz. Ilyen volt a ProCore stúdiója is, ám velük még szorosabbra fűzték a kapcsolatot, lényegében felvásárolták őket. Ennek köszönhetően a stúdió által fejlesztett pluginek, vagyis a ProBuilder, a ProGrids és a Polybrush mostantól minden Unity előfizető számára ingyenessé váltak. A korábbi plugineket, mint a QuickDecals, a QuickBrush és a QuickEdit nem fejlesztik tovább, a hosszú távú tervek között ezek hatékonyabb eszközökre cserélése szerepel.

A ProBuilder egyszerre kínál megoldást a 3d-s modellezéshez és a pályatervezéshez is. Segítségével a fejlesztők gyorsan és egyszerűen tervezhetnek meg játékaikhoz különféle objektumokat. Ezeket aztán azonnal le is tesztelhetik, beleértve a fizikát, az interakciós zónákat és egyebeket. Az objektumok tárháza meglehetősen széles, hiszen az egyszerű terepektől egészen a járművekig és használati eszközökig terjed. A ProBuilder emellett egy sor UV-szerkesztő eszközt is magába foglal, valamint előre készített parametrikus objektumokat is tartalmaz.

A további pluginek, mint a ProGrid és a Polybrush is szorosan kapcsolódnak a ProBuilderhez. A Polybrush még mindig fejlesztés alatt áll, de már most is széles eszközkészletet kínál a különféle modellezési feladatokhoz. A rendszer egyelőre csak megkötésekkel működik, de ezeket folyamatosan fejleszteni fogják.

A ProCore pluginjeinek ingyenessé válása mindenki számára örvendetes, kivéve azokat, akik a közelmúltban vásárolták meg őket. Akik 2018. január 1. után tettek így, most visszatérítésre számíthatnak, így ők sem maradnak ki a jóból. A ProBuilder már része a Unity 2018.1 nyílt béta változatának, aki viszont a motor korábbi változatait használja, külön tudja letölteni hozzá az ingyenes plugint. A Polybrush és a ProGrid szintén külön tölthető le, de később ezeket is beépítik a motorba.

MEGOSZTÁS:
Meshmag