Thor: Ragnarok breakdown videók

A Thor: Ragnarok a tavalyi év jobban sikerült szuperhős-mozijai közé tartozik. Nem csak a sztori volt szórakoztató, de a látványra sem lehetett panasz. Utóbbiért többek közt a Framestore és az Image Engine VFX csapata is felelt.

Tavaly ősszel került a mozikba a Thor: Ragnarok, amely az utóbbi idők jobban sikerült szuperhős-mozijai közé tartozott. Egyrészt a történet is hozta az elvárható szintet, másrészt a rendezéssel és főleg a látványvilággal sem volt gond. Egy ilyen kaliberű projekt esetében megannyi külsős VFX stúdiót segítségül hívnak, akik aztán hosszabb-rövidebb breakdown videókban mutatják be munkájuk érdekesebb mozzanatait. Így tett most a Framestore és az Image Engine VFX gárdája is.

Kezdjük a sort a Framestore videójával! Bemutatójuk főleg a 3d-s karakterépítésre és a harci jelenetek felturbózására koncentrál. Láthatjuk, hogyan készítették el a rohanó farkas modelljét, előbb a vázat, majd a szöveteket és végül a külső felszínt az effektekkel. Később hasonló formában mutatják meg Hulkot is, akit szintén rétegről rétegre terveztek meg. Az is érdekes, ahogy a Kate Blanchett által alakított Helát életre keltették. A színésznőnek mindössze az arcát használták, a többi ezúttal is 3d-s modell. A video vége felé ismét a látványos harci jeleneteké a főszerep, ahogy a hatalmas, lángoló szörny porrá zúzza a környezetét.

A második videóban az Image Engine VFX gárdájának munkáját csodálhatjuk meg. Az ő bemutatójuk egy sziklaparti jelenettel kezdődik, ahol Thor és társai a fűben ücsörögnek. A távoli képeket itt-ott alaposan felturbózták, majd a teljesen más környezetben felvett színészeket ráhúzták a jelenetre. Érdekesség, hogy Odin szemfedőjét egyszerűbbnek találták digitálisan a jelenetre másolni, mint egy valódi szemfedőt alkalmazni. A video második felében itt is feltűnik Hela, ahogy játszi könnyedséggel legyőzi Thort és Lokit.

MEGOSZTÁS:
Meshmag