A Game of Thrones hetedik évadának látványvilágáról

Több breakdown video is készült a Game of Thrones legutóbbi, hetedik szezonjáról. Most ezek közül szemezgetünk.

Ha meg kellene nevezni az utóbbi évek két legsikeresebb és legnépszerűbb TV-sorozatát, akkor a legtöbben kétségtelenül a The Walking Deadet és a Game of Thronest vágnák rá. Utóbbi sorozat eddig hét évadot ért meg, a 2019-ben érkező nyolcadik viszont a tervek szerint az utolsó lesz. Erre egyelőre várnia kell a rajongóknak. A széria sikerességét mutatja, hogy évadról évadra egyre nagyobb nézettséget produkált. Ebben szerepet játszott az egyre profibb látványvilág is, amelyen megannyi stúdió dolgozott. Most az ő breakdown videóik közül válogatunk.

Az első a Pixomondo stúdió bemutatója, akik kifejezetten a világ és az azt benépesítő lények megalkotására koncentrálnak. Gyönyörű fantasy környezet hegyekkel és völgyekkel, kastélyokkal és sziklaszirtekkel. Ezek többsége csupán CGI, ahogy a mindenfelé repkedő sárkányok és zombik is. Előbbiek teljes egészében digitálisan születtek meg, míg utóbbiak életre keltésében statiszták is közreműködtek.

A következő video a Mackevision stúdiójának bemutatója, akik a csatajelenetekre fókuszálnak. A videóban egy vár bevételére készülő hatalmas sereget láthatunk, amelyet tömegszimulációs eszközökkel hoztak létre. Ugyanez igaz a vízen várakozó hajóflottára is.

Az Image Engine szintén a csatározást mutatja be a maga breakdown videójában. Hatalmas seregek feszülnek egymásnak (hála a tömegszimulációs szoftvereknek), miközben a levegőből sárkányok okádnak tüzet rájuk. A videóból kiderül, hogy a sárkány röptének lemodellezésében többek közt sasok és denevérek mozgását is alapul vették.

A Zoic Studios békésebb jelenetek elkészítéséért felelt. Az ő bemutatójukban nincsenek sárkányok, helyette azt mutatják meg, hogyan ültették be a zöld háttér előtt játszó színészeket a korabeli fantasy környezetbe. Azért némi harcra a video végén itt is sor kerül.

Az a hatalmas összecsapás, amelyet már több fenti videóban is láthattunk, számos stúdió közös munkájából született meg. Közreműködött az Iloura csapata is, akik szintén a sárkány pusztítását mutatják be a robbanásokkal és a mindenfelé repkedő emberekkel.

A sort pedig zárja a Screen Scene breakdown videója! Ebben két lovas összecsapását láthatjuk, a bemutatóból pedig kiderül, mennyi apró kiegészítő elem teszi olyan összetetté és látványossá a háborús környezetet. Az apró tüzek, a törmelék, a gomolygó füst vagy a repülő parázs mind digitálisan került a képre. És szerencsére a lónak sem esett baja a forgatáson.

MEGOSZTÁS:
Meshmag