Látványos videók az Unreal Engine 4.20 újdonságairól

Az Epic Games a GDC 2018 alkalmából mutatta be az Unreal Engine 4.20-as frissítését. A leglátványosabb videók a karakteranimációkra fókuszáltak, amelyek rövid időn belül a hétköznapok részévé válhatnak.

Alig érkezett meg az Unreal Engine 4.19, az egyik legnépszerűbb grafikus motor legújabb kiadása, a fejlesztő Epic Games máris a következő verzióról beszél. Legalábbis tette ezt a GDC 2018 (Games Developer Conference) alkalmából, ahol vázolták a 4.20-as változat újdonságait. Ehhez néhány videót is társítottak, amelyek az egészen elképesztő karakteranimációkat mutatták be.

Az új frissítés persze nem csak ezekre koncentrál majd, ehelyett a motor általános stabilitását helyezik előtérbe. A széleskörű optimalizációs módosításoknak köszönhetően az Unreal Engine 4-et használó játékok és alkalmazások gyengébb teljesítményű gépeken is stabilan futnak majd. Emellett egy új replay funkcióval is bővül a motor, amelyet először a Fortnite játékban fognak alkalmazni. Ezzel elsősorban a videojáték-közvetítőket és streamelőket célozzák. A replay funkcióval ugyanis egy sor eszközt kapnak, amelyekkel számos kameraszögből, gyorsítva vagy lassítva, valamint utólag feleffektezve is visszajátszhatnak jeleneteket.

A karakteranimációs fejlesztéseket három videóban mutatták be, amelyek elkészítéséhez a 3Lateral technológiáját használták. Az arc minden apró rezdülését, valamint külön a teljes alak mozgását rögzítő rendszer adatait az Unreal Engine-ben 3d-s modellekre ültetik át. Így egy színész vagy kaszkadőr gyorsan és egyszerűen alakítható át egy játék vagy animációs film szereplőjévé. A technológiában rejlő lehetőséget három videóban mutatták be, ebből kettőben Andy Serkis szerepel, egyben pedig Bingjie Jiang. Serkis többek közt egy űrlényt is életre kelt az egyik videóban.

A Bingjie Jiangról készült felvételhez a 3Lateral 3d-s és 4d-s scannelést alkalmazott, amely a digitális karakter arcának rácsszerkezetét mozgatta. Mindezt a Rig Logic valósidejű arckövető rendszerével valósították meg. A teljes alakot pedig a Vicon Vantage rendszerével rögzítették, majd a Shogun 1.2 és az Unreal Engine 4.19 segítségével alakították át a digitális karakterré. Az új technológiák között a bőr, a szemek és a haj lemodellezésének megújulása is szerepel.

MEGOSZTÁS:
Meshmag