Így készült az Atropa első évadának hét epizódja

Az Atropa egy egész estés sztori lett volna, de végül hét tízperces részre darabolták. Eli Sasich sorozata a nagy költségvetésű sci-fikkel is felveszi a versenyt nem csak sztori, de látvány terén is. Utóbbiról most egy breakdown video is készült.

Eli Sasich író és rendező, aki kifejezetten rövid videók készítésére szakosodott, ezeket pedig a Vimeo előszeretettel támogatja is. Sasich nemrégiben egy bő egyórás film elkészítéséhez látott, ám végül úgy határoztak, hogy hét tízperces részre bontják. Így született meg az Atropa, amely mind története, mind látványvilága terén felveszi a versenyt a nagy költségvetésű sci-fikkel is. A napokban érkezett egy vadonatúj breakdown video is, amelyben a hét epizód látványosabb jeleneteinek titkait mutatja be Sasich.

Az Atropa VFX-munkáját Eli Sasich saját stúdiója, a Corridor Productions végezte, így elmondható, hogy a sci-fi sorozat teljesen önálló projekt volt. Annak ellenére, hogy nem Rodeo FX, Goodbye Kansas vagy Sony Imageworks szintű projektről van szó, a látvány egészen pazar lett. A breakdown videón láthatjuk az űrhajók eredeti modelljeit, valamint több jelenetben a green screen technológia alkalmazását is. Ilyen volt az is, ahol az űrhajós egy kifeszített kábel mentén átlebeg egyik hajóról a másikra. Majd utóbbi zsilipajtaján belép a fedélzetre. Érdekes látni, hogy oldották meg a súlytalan lebegést kábelekkel és mozgatható állványokkal. A forgatás alatt a CGI mellett sok esetben használtak valódi díszleteket, főleg a belső terekben játszódó jelenetekhez. Az pedig külön érdekes, hogy a városi utcán játszódó jelenetben hogyan cserélték le a valódi utcaképet egy futurisztikus városéra.

Eli Sasich eddigi legösszetettebb projektjét tette le az asztalra. A sorozat hatalmas népszerűségét az IMDB 9,8/10-es értékelése is jól mutatja. Emellett nem elhanyagolható tény, hogy olyan neves színészt is meg tudtak nyerni a projekthez, mint Michael Ironside.

MEGOSZTÁS:
Meshmag