Önálló szoftverré vált az Omnitiles

A Vizpark stúdiójában készült Omnitiles eredetileg a 3ds Max pluginjaként kezdte meg pályafutását, de mostantól önálló szoftverként üzemel. Az új verzió közetlen kapcsolatban működik a Photoshoppal.

A Vizpark stúdió elkészült az Omnitiles új verziójával, amellyel immár nem egy 3ds Max pluginként, hanem teljesen önálló szoftverként üzemel tovább. Az Omnitiles kifejezetten a különböző kültéri és beltéri padlók és felületek textúráinak készítésére szolgál. Akár 32K felbontású textúrákat is gond nélkül kezelhetünk vele, valamint egy sor egyszerűen kezelhető eszköz áll rendelkezésünkre, hogy saját mintákat készítsünk.

Az Omnitiles segítségével egyedi sormintákat hozhatunk létre, amelyek aztán a végtelenségig ismétlődve adják ki egy talajfelület vagy épp falfelület felszínét. Készíthetünk vele parkettát, járólapot, kültéri térkövet vagy díszburkolatot, valamint akár nem szabályszerűen ismétlődő alakzatokat is, mint a kavicsos talaj. A beépített szerkesztővel egy rácsszerkezetben tervezhetjük meg a mintát, amelyet aztán véletlenszerű színezéssel is hozzárendelhetünk felületekhez vagy alakzatokhoz.

A szoftver közvetlen kapcsolatban működik a Photoshoppal, így a textúrákat anélkül lehet exportálni és szerkeszteni, hogy előtte elmentettük volna azt. Emellett a készítők azokra is gondoltak, akiknek nincs kreativitása, ideje vagy türelme saját mintákat tervezni. Számukra 80-nál is több előre megadott mintát tartalmaz a szoftver, köztük az egyszerűbb alakzatoktól az érdekességeken át egészen a bonyolult formákig.

Az Omintiles egyelőre még csak béta állapotban érhető el, amely kizárólag Windows 7-től felfelé működik. Arról nincs hír, hogy a béta változatot mikor válthatja fel a végleges kiadás.

MEGOSZTÁS:
Meshmag