Megjelent a Ziva VFX 1.4

A Ziva Dynamics elkészült a Maya bőr- és izomzat pluginjának legújabb verziójával, amely számos új eszközt ad a felhasználók kezébe.

A Ziva Dynamics a napokban elkészült saját fejlesztésű Maya pluginje, a Ziva VFX legújabb frissítésével. Az 1.4-es javítócsomag meglehetősen méretesre sikerült, de ez nem véletlen, hiszen számos új eszközt hozott magával. A felhasználók így sokkal nagyobb kontrollt kapnak a szimulációk felett.

A Ziva VFX kifejezetten a bőr és az izomzat szimulálására szolgál, készítői a nagyméretű és komplex szimulációk lefuttatására alkották meg. A plugin rengeteg anyagfajtával megbirkózik, hogy a lehető legpontosabban utánozza le a szövetek puhaságát, sűrűségét, beleértve a csontszerkezetet, az ízületeket, izmokat és magát, a bőrt. Hogy a felhasználó gyorsan és egyszerűen dolgozhasson, a saját szerkesztők mellett támogatja az ecsetekhez kötődő munkafolyamatokat is. Így könnyedén megrajzolhatóak az izmok letapadási pontjai, valamint a tulajdonságai is.

Az 1.4-es frissítéssel a Ziva VFX immár a Maya Fields-t is támogatja, így mostantól lehetővé vált, hogy a Maya belső eszközeivel vezéreljük és alakítsuk a szimulációt. Szintén újdonság, hogy a felhasználó mostantól szabadon növesztheti vagy vághatja a szöveteket lényegében bármely irányba. Hasonló feladatot lát el a Muscle Growth funkció is, ám ez kifejezetten egy megadott paramétert követve. E két új funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó a karakterek alapvető geometriájának újramodellezése nélkül is alakítson azon szükség szerint.  A szövetek új nyomás és felületi feszültség beállításokat is kaptak. A Ziva Dynamics emellett kiemelte az új Ziva Scene Panelt is. Ennek segítségével sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé vált az egyes node-ok megkeresése a szimulációban. Köszönhető ez a hagyományos, szerteágazó felépítési modellnek.

A Ziva VFX 1.4 a Maya 2014-től felfelé kompatibilis, amennyiben Windows 7-től felfelé, vagy Linuxon futtatjuk. Több kiadás is elérhető a nagy stúdióknak szánt Studio Editiontől az egyszemélyes Indie Editionig. Emellett 60 napos próbaverzió is elérhető a hivatalos oldalon. Ugyanitt a frissítés részletes leírását is megtaláljátok.

MEGOSZTÁS:
Meshmag