Ismét frissült az Altus

Az InnoBright elkészült az Altus 2.2-es frissítésével, amely ezúttal a zajcsökkentett képek méretének csökkentését célozta meg.

Az InnoBright Technologies idén már nem első alkalommal jelentkezik új frissítéssel a saját fejlesztésű zajcsökkentő szoftveréhez, az Altushoz. Az Altus 2.0 még idén márciusban jelent meg, jelentős mérföldkőként a program történetében. Nyáron aztán elkészült a 2.1-es frissítés, amely ismét fontos újdonságokat hozott. A most megjelent 2.2-es javítócsomag pedig kifejezetten az optimalizációt helyezte előtérbe.

Az Altus 2.0-val az InnoBright csapata kettéválasztotta a szoftvert, amely ettől kezdve már Altus Studio és Altus ServerPro néven fut tovább. Ugyanekkor jelent meg a szoftver Redshifthez szánt változata is, valamint nem sokkal később elérhetővé vált az Arnoldhoz és Nuke-hoz szánt verzió is. Az InnoBright elmondása szerint az Altus a renderelési és post-process folyamatok vegyítésével a Monte Carlo eljárás munkafolyamatát akár 200-1200%-kal is fel tudja gyorsítani. A tavasszal megjelent 2.0-s frissítés úgy vált mérföldkővé, hogy érdemi új funkciókat nem is hozott magával, inkább a hibajavításokra koncentrált. Ám a szoftver szétválasztásával mégis fontos lépcső lett. Az Altus Studio node-kötött verzió, amely GUI-alapú, és kifejezetten egyéni felhasználásra szánják. Ezzel szemben az Altus ServerPro kimondottan a nagy stúdióknak készült, ahol nagy szerverfarmokon futtatják.

A júniusban megjelent 2.1-es frissítés leginkább a szoftver sebességén igyekezett javítani, illetve korrigálták annak memória-felhasználását is. Emellett mind a Studio, mind a ServerPro kiadások is kaptak egy-két új funkciót. A most megjelent 2.2-es frissítés is hasonló felépítéssel érkezett meg. A fő cél ezúttal a zajcsökkentett fájlok méretének javítása volt. Tíz eltérő tömörítési eljárás került a szoftverbe, amelyek révén akár az eredeti fájlméret 90%-kal is csökkenhet. Emellett a felhasználók választhatnak a végeredmény 32 és 16 bites színmélysége között, utóbbival tovább redukálva a fájlméretet.

Az Altus Studio és az Altus ServerPro is Windows 7-től felfelé, Ubuntu 12.04 vagy CentOS 6.x Linuxtól felfelé, valamint Max OS X 10.9-től felfelé kompatibilis. A szoftverekhez kizárólag bérleti formában lehet hozzáférni.

MEGOSZTÁS:
Meshmag