Itt a Howler 2019

A Project Dogwaffle csapat kiadta a Howler digitális festőszoftver legújabb verzióját, a Howler 2019-et. Az újdonságok között szerepel az ecsetvonás előnézetének lehetősége, egy vizuálisan megjelenített 'legutóbbi dokumentumok' lista, és a megújult text tool.

Az új kiadásban felrúgták az eddig használt verziószámozási rendszert – a mostani lett volna a Howler 12 –, és a marketingszlogenen is újítottak: mivel a Howler a hagyományos médiumokkal való munkát, a képszerkesztést, a 2D animációt és a rotoszkópot kombinálja, az új szlogenjük a 'Paint – Animation – 3D'.

Javított workflow, frissített 3D engine
A Howler 2019 változtatásainak nagy része GUI és workflow javítás, úgy mint a legutóbbi dokumentumok listájában a thumbnail-ek megjelenítése, amit a fentebb beágyazott videóban is láthatunk.

A bal oldali eszköztáron már az ecsetvonásokat is előnézhetjük thumbnail-eken.

A text tool is megújult – ezen túl áttetsző, szóval az alatta fekvő dolgok is láthatóak maradnak; illetve bármelyik oldalánál fogva méretezhetjük, és a plusz és minusz gombokkal léptethetjük a tulajdonságaira vonatkozó változók értékeit.

A frissítéssel továbbá már mipmap alapon méreteződnek a GUI-n látható képek.

A Howler beépített ray-tracing renderere, a Puppy Ray, amit első sorban procedurális landscape-ek generálására terveztek, szintén frissült: már kimenthetünk frame sequence-eket is az animációkból. A 3D engine-en jelenleg is erősen dolgoznak – a jelek szerint nemsokára OBJ fájlokat is megtekinthetünk majd benne.

A Howler 2019 kizárólag Windows-on érhető el. Az ára 50 dollár, de nagyon gyakran le van árazva.

Az újdonságok teljes listája a Howler weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag