Egy VFX-guru mindennapjai - NE MARADJ LE! - Live stream a ‘’Vizuális effektek a filmkészítésben’’ előadásról!

Február 7-én a Mesharray izgalmas VFX témájú előadással várta az érdeklődőket a Budapesti Gazdasági Egyetemen, ahol a résztvevők betekintést nyerhettek a vizuális effektekkel dolgozó szakemberek munkájába.Az előadás során Princz Ágoston VFX szakember a Mesharray oktatója, valamint Faragó Tibor operatőr és YouTuber mesélt a VFX lenyűgöző világáról.

Ágoston több mint 20 éve foglalkozik 3D grafikával és animációval. Az évek során kipróbálta magát Magyarországon és külföldön egyaránt. Dolgozott 3D művészként New Yorkban a Framesone-nál, illetve Pozsonyban is tevékenykedett VFX technikai igazgatóként. Részt vett a Kincsem című magyar film VFX munkálataiban, illetve 3D supervisorként a közelmúltban bemutatott Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs produkcióban.

Ágoston előadásaiban bevezette a közönséget a VFX alapjaiba: a VFX fejlődését a Godzilla filmeken keresztül szemléltette, de kitért napjaink blockbustereire, a Bosszúállók sorozat lezáró részei, a Végtelen háború és Végjáték kulisszatitkaira is.

Egy kis ízelítő a Végtelen háborúban használt vizuális effektek komplexitásáról:

Az előadás második részében Tibor, a Broadtest filmes csapatának tagja arról mesélt, milyen átfogó ismeretekre van szüksége annak, aki szabadúszóként szeretne elhelyezkedni VFX szakemberként. Az érdeklődők nyomon követhették, milyen lépések vezetnek egy sikeres szabadúszó-karrier kiépítéséhez, és milyen lehetőségek állnak azok előtt, akik nem nagy cégeknél képzelik el a pályafutásukat.

Az előadás zárásaként a résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy feltegyék a kérdéseiket az előadóknak a VFX területével kapcsolatban, mint például az elhelyezkedési lehetőségek, vagy a 3D effektekhez használt programok.

A nagyszámú jelentkező miatt február 19-én jön a ráadás, de ne aggódj, ha lemaradtál a regisztrációról, végig streameljük a következő eseményt!  Csatlakozz a streamhez, ha még ismeretlen számodra a VFX világa, de szeretnél többet megtudni róla!
 

A további részletekért kövesd az eseményt Facebookon!

MEGOSZTÁS:
Meshmag