Maverick Studio: termékvizualizációra kiélezett renderer

A Random Control – a Fryrender és Arion készítője – kiadta a Maverick Studiot. Ezt az új standalone renderert termékvizualizációra élezték ki.

Egy új, termékvizualizációra specializálódott renderer
A Maverick Studio motorja termékvizualizációra a legjobb: unbiased, physically traced spectral renderert használ out-of-core memory management-tel, és többek között az adaptive sampling, subdivision surface, displacement, volumetrics, motion blur, DOF, és az interaktív tone mapping is támogatott a rendszerében.

A beépített Lightmixer funkció segítségével akár 8 layeren rendezhetőek a fények (az IBL vagy a napfény mellett), és a színük és intenzitásuk így egyszerűbben állítható.

A rendering alapértelmezetten interaktív, a viewport tulajdonképpen always-on. A kamerák fizikai alapúak a szokásos focal length, f-stop, shutter speed, ISO és egyéb hasonló beállításokkal, mellette pedig beállítható barrel és pincushion lencsetorzítás is. A kamerák által renderelhető 360 fokos gömb, vagy henger alapú projekció is.

Geometria STEP, IGES, OBJ vagy ALEMBIC formátumban importálható, illetve ZBrush link is használható erre a célra. A szoftver tartalmas material libraryval érkezik, aminek materialjai drag-and-drop módon tölthetőek rá a viewportban látható objektumokra.

Az előre elkészített materialok mellett sajátok is készíthetőek egy node alapú editor segítségével, ami meglehetősen sok shader- és textúratípust támogat.

A Maverick Render előfizetéssel elérhető, aminek ára havonta 39.99 euró, vagy egy év előre kifizetése esetén havi 33.99 euró. A szoftver kipróbálható a 30 napos trial verzió letöltésével.

Több információ a Maverick weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag