Itt a Substance Alchemist 0.7.0

Az Adobe kiadta a Substance Alchemist 0.7.0-s verzióját. A material készítő szoftver legújabb béta verziója tizenkét új filtert kapott, és a material beállítások már a UI-on keresztül is animálhatóak.

Ez az első olyan frissítés, ami teljesen az Adobe brandje alá tartozik. Az Adobe idén januárban vásárolta meg az eredeti fejlesztőcsapatot, az Allegorithmic-et.

Standalone eszköz materialok készítésére
A Substance Alchemist először a 2018-as GDC-n jelent meg, mint Project Alchemist. Ez után a Siggraph-on tudhattunk meg róla több információt – hogy standalone lesz, és hogy materialokat lehet vele készíteni többféle workflow keverésével.

A procedurális design és a kézzel festés mellett – amik a Substance Designer és a Substance Painter specialitásai – az Alchemist valós fényképekből vagy 3D szkenn adatokból is képes kiindulni.

Substance Alchemist 0.7.0: 12 új filter, animálható material csúszkák
A Substance Alchemist 0.7 – kódnevén Pepper – 12 új filterrel érkezett, így már összesen 40 filterrel manipulálhatóak a materialok.

Az új filterekkel készíthető hó és moha, illetve tégla- és kőfal; van köztük olyan is, amivel por, rozsda vagy oxidáció adható hozzá a materialokhoz; illetve a fa és fém anyagok egyéb módokon is patinásíthatóak.

A bitmap textúrák már egyenesen a Base Material filterbe importálhatóak.

Egyéb újdonság még a material paramétereinek értékének animálása – ez az interfész csúszkáinak animálásával kivitelezhető.

A release note-okban nincs szó arról, hogy ez az animáció exportálható lenne a materialokkal együtt.

Ezek mellett egy új cloth mesh is érkezett, amin 3D-ben előnézhetőek a ruhaanyag materialok; és már megtekinthető a materialok elérési helye és metadatája a jobb egérgombos menüből.

A Substance Alchemist jelenleg bétában érhető el, a futtatásához legalább 64 bites Windows 7-re, CentOS 6.6-os Linuxra, vagy Mac OS X 10.11-re van szükség.

A béta a Substance előfizetés része, ami havonta 19.99 dollárba kerül az Indie felhasználóknak, és havonta 99.90 dollárba a Pro felhasználók számára. Aki nem előfizető, de egy éve regisztrált a szoftver bétájára, három hónap előfizetést kap.

Egyelőre még nem tudni, a szoftver mikor kerül ki bétából.

Több információ a Substance Alchemist 0.7.0-ról

A Substance Alchemist 0.7.0 újdonságainak teljes listája

MEGOSZTÁS:
Meshmag