Megérkezett az Amazon Lumberyard 1.19

Az Amazon kiadta a Lumberyard 1.19-et. A játékmotor legújabb béta verziójába új dinamikus vegetációs rendszer érkezett.

A frissítéssel a Lumberyard vizuális scriptelő rendszerének, a Script Canvasnak a workflow-ja is javult, és érkezett egy új experimental viewport interakciós modell is.

Új dinamikus vegetáció rendszer
A Lumberyard 1.19 legfőbb újdonsága a dinamikus vegetációs rendszer, ami a component entity rendszer által procedurálisan hozza létre a növényzetet. A növények teljesen automatikusan töltenek be, instance-elődnek és despawnolnak.

A növények elhelyezése vagy surface data componentekkel befolyásolható, amik által megjelölhető a játékbeli entitások talajtípusa: föld, fű, út, víz, satöbbi; vagy gradient componentekkel, amikkel procedurális noise is alkalmazható.

Script Canvas újdonságok
A Lumberyard vizuális scriptelő rendszere, a Script Canvas is jelentősen megváltozott – már támogatottak benne az array-ek és a mapok.

A node-ok már csoportosíthatóak és színezhetőek, illetve collapse-olhatóak is, és egymáshoz képest align-olhatóak, hogy jobban átláthatóak legyenek a scriptek.

Már egymáshoz kapcsolódó node-ok is generálhatóak úgy, hogy az összeköttetéseket a Lumberyard automatikusan hozza létre.

A Script Canvas-ok troubleshoot-olásához érkezett egy új valós idejű debugger és egy Script Canvas Testing gem, amivel unit tesztek futtathatóak. Az experimental Statistics dialog-gal a node-ok használata követhető nyomon.

Új experimental viewport interakciós modell
A Lumberyard 1.19-ben már elérhető az új viewport interakciós modell, ami univerzális manipulátorokra épül gizmok helyett.

Ez az új rendszer a viewportban való entity manipulációt hivatott egyszerűbbé tenni: segítségével könnyebben lehet váltani local és world space között, és hatékonyabban kezel egyszerre több entitást is.

Egyelőre ez még csak egy experimental feature – hiányzik belőle a vertex snapping és hasonló fontos funkciók, és csak néhány editorban működik: a Terrain és a Track View editorok még nem támogatottak, a Material Editor pedig csak félig.

A Lumberyard 1.19 futtatásához legalább Windows 7-re van szükség.

A Lumberyard 1.19 újdonságainak teljes listája az online changelogban

A Lumberyard termékoldala

MEGOSZTÁS:
Meshmag