Töltsd le az Auto Character Setup új, ingyenes verzióját!

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Lukasz Pazera artist és fejlesztő kiadta a Modo-s auto-rigging add-on, az Auto Character Setup új, ingyenes verzióját.

Az ACS2-n alapuló kiadás egyszerűsíti a Foundry 3D-s szoftverén belüli karakter riggelést, és azok más DCC alkalmazásokba való exportálását.

Staple tool karakter riggeléshez és animáláshoz Modo-ban

Az ACS számos Modo-s karakter artist workflow-jának alapja, valahol egy harmadik féltől származó hagyományos add-on és egy hivatalos Foundry product között helyezkedik el.

A Foundry 2015-ös kiadásakor saját YouTube-csatornáján népszerűsítette az ACS2-t, valamint említést tett utódjáról, az ACS3-ról is, amely jelenleg korai hozzáférés alatt áll, mint a Modo-s riggelést megváltoztató tool.

Míg az ACS3 egy teljesen moduláris rigging rendszer, mely tetszőleges számú végtaggal rendelkező lények létrehozását teszi lehetővé, az ACS2 kétlábú karakterekre összpontosít.

Olyan általános célú, kétlábú rig-et kapunk, melyet beállíthatunk, hogy illeszkedjen a saját karakterünkre, beleértve a nem használt rig komponensnek eltávolítását is.

A workflow nem lineáris, így lehetővé teszi a rig arányainak beállítását, még az animáció megkezdése után is, valamint külön eszközök állnak rendelkezésre animációhoz, a bőr súlyozásához és a pose sculpting-hoz.

Az így kapott testreszabott rig-et a Modo standard tool-jaival módosíthatjuk, vagy megoszthatjuk azt olyan artist-okkal, akik nem használják az ACS2-t, továbbá exportálhatjuk más DCC alkalmazásokba FBX formátumban.

A kereskedelmi kiadás előnyeinek hiánya

Az ACS2 új, ingyenes kiadása lefedi a szoftver összes alapfunkcióját, de nem kapunk olyan extra funkciókat, mint a squash-and-stretch kontrollerek, az IK / FK matching és a retargeting.

Ezenkívül hiányzik a fizetős kiadás post and action library-je is, valamint az Mixamo támogatás. (az Adobe online karakter rigging rendszere).

Itt megtekinthető az ingyenes és a kereskedelmi kiadás jellemzőinek összehasonlító táblázata.

Ár és rendszerkövetelmény

Az ACS2 ingyenes kiadása kompatibilis a Modo 601 SP5 vagy újabb verzióval, Windows és a macOS rendszeren futtatható. Kereskedelmi projektekben történő használatra is engedélyezett: az EULA itt olvasható.

A fizetős kiadás kompatibilis a Modo 801 SP4 és újabb verzióival, jelenlegi ára 49 dollár.

Az ACS3 korai hozzáférésű, ára 299 dollár. Minden vásárláshoz külön ACS2 licenc is tartozik.

Töltsd le az ACS2 ingyenes verzióját.

Olvass többet az Auto Character Setup-ról a gyártó honlapján.

MEGOSZTÁS:
Meshmag