Ingyenes 3D resource-ok a Substance 3D Assets-ből

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a www.cgchannel.com-ot.

Az Adobe egy újabb ingyenes 3D-s asset készletet tett elérhetővé a Substance 3D Assets könyvtárán keresztül, amelyet korábbi nevén Substance Source-ként ismerhettünk.

Az oldal korábban SBS és SBSAR formátumban tárolt material-okat, de a Substance 3D Stager scene layout és render tool megjelenésével kibővítették stock modellekkel és HDRI-kkel.

A készlet öt, realisztikus stúdiófényeket replikáló interior HDRI-vel, valamint 50, bútorokból és háztartási eszközökből álló 3D stock modellel bővült.

Kibővített, 3D modelleket és HDRI-ket tartalmazó könyvtár

A Substance 3D Assets Substance Source néven jelent meg. Eleinte olyan procedurális material-okból állt, melyeket a Subtance 3D Designer-ben, a Substance 3D Painter-ben és egyéb olyan DCC alkalmazásokban használhattunk, amelyek támogatták az SBSAR material formátumot.

A bevezeztés óta mind az eredeti fejlesztő, az Allegorithmic, mind az Adobe maga rendszeresen frissíti, az új material-ok minden alkalommal ingyenesen letölthetőek.

A Substance 3D Collection múlt havi megjelenésével a webhely neve és URL-je megváltozott, hogy passzoljon a Substance 3D alkalmazásokhoz.

Az Substance 3D Stager egy új scene layout és rendering app, amely a „virtuális fotózás” piacát célozta meg, így a könyvtár stock modellekkel és HDRI-kkel is kibővült.

Több mint 100 ingyenes material, HDRI és stock modell

A cikk írásakor a könyvtár több mint 125 ingyenes asset-et tartalmaz, ezek közül 70 már korábban is rendelkezésre álló material.

Az új tartalom öt ingyenes HDRI-ből áll, melyek a valóságos stúdiófotó-beállításokat replikálják, 4000x2000-es felbontással, EXR és SBSAR formátumban.

50 texturálatlan, low poly-modellt is találunk, beleértve a bútorokat, gépeket, háztartási tárgyakat és ruházatokat is, FBX és GLB formátumban.

Új, ingyenesen letölthető tartalmak megjelenésekor frissíteni fogjuk ezt a cikket, ezért érdemes ide, vagy a Substance 3D Assets "Free" részéhez visszanézni.

Ár és elérhetőség

Az alábbi linken keresztül ingyenes material-ok, HDRI-k és modellek tölthetőek le a Substance 3D Assets-ből.

Az materialok általában SBS és SBSAR formátumban, a HDRI-k EXR és SBSAR formátumban, modellek pedig FBX és GLB formátumban érhetőek el. A fájlokat rendszeresen frissítik.

A teljes könyvtárhoz Adobe Creative Cloud Substance 3D tools előfizetéssel kaphatunk hozzáférést. Az előfizetés ára havi 19,99 dollár.

Töltsd le az ingyenes material-okat, HDRI-ket és modelleket az Adobe Substance 3D Assets könyvtárából (Adobe felhasználói fiókra lesz szükséged)

MEGOSZTÁS:
Meshmag