Megjelent a LuxCoreRender 2.6 és a BlendLuxCore 2.6

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.
The VR Dream
Damien Monteillard freelance artist rövid animációja LuxCoreRender 2.6-ban renderelve

A LuxCoreRender csapata kiadta a nyílt forráskódú, fizikán alapuló renderer és a BlendLuxCore Blender integrációs plugin 2.6-os verzióját.

A frissítéssel javultak a színkezelési munkafolyamatok, beleértve a OpenColorIO 2.0 és az OpenColorIO tonemapping-et, a mesh light-ok elemzése pedig akár 3x gyorsabbá vált.

Korábban LuxRender néven ismert Hibrid CPU/GPU rendermotor

A korábban LuxRender-ként ismert LuxCoreRender 2018-ban új nevet, honlapot, fórumot és online dokumentációt kapott.

Összességében ez egy fizikán alapuló rendermotor számos produkciós funkcióval, ami a LuxCoreRender 2.0 megjelenése óta támogatja a hibrid C++/OpenCL renderelést CPU-kon és GPU-kon.

LuxCoreRender 2.6: OpenColorIO 2.0, támogatás, jobb mesh light elemzés

A 2.6-os frissítésnek hála javultak a szoftver színkezelési munkafolyamatai. A LuxCoreRender a legújabb olyan DCC app, mely támogatja az OpenColorIO 2 (OCIO 2) színkezelési standard új verzióját. Az OpenColorIO colour space-k támogatottak tonemapping-hez, textúra map-ekhez, valamint material-okhoz és light-okhoz.

A lighting kalkulálása a mesh light-ok elemzésével akár 3x gyorsabbá vált, valamint részleges támogatást kapott aa CPU multi threading a light források előfeldolgozása során. Ezenkívül tovább fejlődött a magon kívüli GPU renderelés és az Open Image Denoise-al (OIDN) történő denoising, mely az Intel CPU alapú render denoising rendszere.

A szoftveren kívül a Lol ingyenes online material és 3D modell könyvtár a BlenderArtists.org honlapon bemutatott realisztikus bútormodellekkel frissült.

Rendszerkövetelmény és elérhetőség

A LuxCoreRender 2.6 Apache 2.0 licenc alatt érhető el Windows, Linux és macOS rendszerekhez.

A BlendLuxCore 2.6 kompatibilis a Blender 2.82-vel és 2.93-mal. Blender 3.0-val jelenleg nem működik. Az új 3ds Max integrációs plugin, a MaxToLux early acces kiadása elérhető a 3ds Max 2019-2021-hez.

Olvasd el a LuxCoreRender 2.6 és BlendLuxCore 2.6 új funkcióinak teljes listáját az online kiadási jegyzékben.

Töltsd le a LuxCoreRendert és a BlendLuxCore-t.

MEGOSZTÁS:
Meshmag