Az Escape Motions kiadta a Rebelle 5-öt

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Escape Motions kiadta a Rebelle 5-öt, a hagyományos digitális festőszoftver legújabb frissítését. A cég nyilatkozata szerint a frissítésnek hála a Rebelle az első olyan app, amely képes pontosan lemásolni a real-life pigmentek keveredésének módját.

A pigment alapú színkeverő rendszer AI képzett Nanopixel rendszerrel és új Photoshop live link pluginnal együtt elérhető a 150 dollárba kerülő Rebelle Pro-ban.

A standard 90 dolláros változat felhasználói a timelapse record rendszer mellett lehetőséget kaptak több referenciakép betöltésére, továbbá sokat fejlődtek a már létező víz, olaj- és akrilfestékek is.

Real time likvid paint control

A 2015-ben kiadott Rebell képes teljesen leutánozni a real-life festékek viselkedését, fluid áramlással és keveredéssel együtt.

A felhasználók a virtuális oldal megdöntésével vagy fújásával real-time szabályozhatják a festék áramlását.

Az új impasto engine újragondolta a sűrű akrilok és olajok viselkedését is.

A szoftver képes leutánozni a ceruzák, pasztellceruzák és szövegkiemelők viselkedését, a kereskedelmi add-on csomagok pedig a real-life papírok, vásznak valamint litográfia kövek textúráját is replikálják.

Rebelle 5 Pro: új pigment alapú színkeverő rendszer

A 150 dolláros kiadás egyik fő funkciója az új színkeverő rendszer, amely a hagyományos RGB-reprezentációknál pontosabban utánozza a real-life pigmentek keveredésének módját.

Például pigment alapú keverés esetén a kék és a sárga valójában zöldet hoz létre, nem pedig színezett szürkéket, mint ahogy az a hagyományos digitális festőszoftvereknél történni szokott.

Az új rendszer a Secret Weapons Mixbox technológiáján alapul, amely a pigmentkeverés Kubelka-Munk matematikai modelljét valósítja meg egy RGB munkafolyamaton belül.

Az Escape Motions szerint a Rebelle „az első hagyományos pigmenteken alapuló, real-life színkeverő rendszer teljes RGB színskálával".

Olyan preset színeket is megismerhetünk a frissítéssel, mint a Cadmium Yellow és Alizarin Crimson; továbbá a Rebelle színkezelési rendszere támogatja a pigment alapú keverést is.

Rebelle 5 Pro: az AI képzett Nanopixel rendszerrel akár 16x nagyobb képeket is exportálhatunk

A Nanopixel rendszer egy gépi tanuláson alapuló képfelméretező rendszer. Ahogy ránagyítunk egy képre automatikusan kitölti a hiányzó részeket, lehetővé téve akár 16x nagyobb képek exportálását adatvesztés nélkül azok későbbi nyomtatásához.

IDE kattintva szemügyre vehetőek az előtte-utána eredmények.

A Pro verzió egyik előnye az Escape Motions Connect live link plugin, melynek segítségével egyetlen kattintással átvihetjük az adott kép layer-eit Rebelle-ből Photoshop-ba és fordítva.

Rebelle 5 és Rebelle 5 Pro: fejlődtek a víz-, olaj - és akrilfestékek

Mindkét verzióban fejlődtek a víz-, olaj - és akrilfestékek.

A vízfestékek mostantól támogatják a granulálást, utánozva a vízfesték ek pigmentjeinek leülepedését, további textúrákat hozva létre az ecsetvonásokon belül.

Az olaj és akril tool-ok egyesültek, az új MultiColored brush egyszerre két-vagy több színt is képes felvenni, melyek realisztikusan keverednek ahogy húzunk egy ecsetvonást.

A dirty brush mode felveszi az előző ecsetvonás végéről a színt, hogy a következő ecsetvonást ezzel a színnel indítsa, ezzel automatikusan többszínű ecsetvonást generálva.

A dedikált keverőpaletta lehetővé teszi a színek keverését, majd a kevert színek felhasználását a szoftver vásznára való festéshez.

Rebelle 5 és Rebelle 5 Pro: timelapse felvétel, több referenciakép betöltése, munkafolyamat fejlesztések

További változások közé tartozik a timelapse record rendszer, mellyel felvehetjük egy kép festésének folyamatát, a végső videót pedig .mp4 formátumban exportálhatjuk.

Ezenkívül a Rebelle Reference image panel-el több referenciaképet is betölthetünk, megnyithatjuk azokat külön-külön ablakokban, majd a view-eren belül nagyíthatjuk, forgathatjuk, tükrözhetjük és deszaturálhatjuk is őket.

Számos UI layout preset is elérhetővé vált asztali gépekhez és laptop-okhoz.

Az olyan ecsetbeállítások mint az Átlátszóság, Ecsetméret, valamint Ecsethegy dőlés a beépített curve editor-al állíthatóak, a Volume Preset panel-en pedig lehetőségünk van a gyakori beállítások mentésére preset-ként.

A munkafolyamat fejlesztések érintik a colour set-eket, a layer-eket, valamint a masking fluid és wet paint rendszereket.

Ár és elérhetőség

A Rebelle 5 elérhető Windows 10+ és macOS 10.14+ rendszerekhez. A Rebelle 5 licenc 89,99 dollárba kerül; a Rebelle 5 Pro licenc ára pedig 149,99 dollár. Az összehasonlító táblázat IDE kattintva tekinthető meg.

Olvasd el a Rebelle 5 új funkcióinak áttekintését az Escape Motions blogján

MEGOSZTÁS:
Meshmag