Ingyenesen letölthető a Crate’s Godrays After Effects plugin

A ProductionCrate asset library kiadta a Crate’s Godrays ingyenes After Effects plugint volumetrikus light effektek generáláshoz. 

Gyorsan renderelhető, könnyen kontrollálható god ray-eket adhatunk After Effects-projektjeinkhez

A Crate’s Godrays leegyszerűsíti azt a folyamatot, amikor vizuális effektekhez vagy motion grapics-ekhez volumetrikus light ray-eket adunk, a klasszikus god ray-ektől kezdve egészen az olyan mesterséges fényekig mint a reflektorok és hologramok.

A felhasználók a viewportban egyszerűen odakattinthatnak, ahová a sugárkibocsátó pontot szeretnék elhelyezni, majd beállíthatják a sugárhossz, az expozíció, a decay és a kromatikus aberráció paramétereit.

A plugin négy preset mode-ot tartalmaz, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók megtalálják az egyensúlyt a látványbeli hűség és a renderelés sebessége között.

A tool a Production Crate első próbálkozása a szoftverfejlesztés területén, a site a leginkább a több mint 10 000 jogdíjmentes VFX- és motion graphics elemből álló könyvtáráról ismert, amelyekből 500 ingyenesen is letölthető.

Licencelés és rendszerkövetelmények

A Crate’s Godrays elérhető Windows 7+ és macOS 11.3+ operációs rendszeren futó After Effects CS6+ verzióhoz. A plugin natív módon fut Apple Silicon Mac-eken, viszont a nagyon régi, Nvidia GPU-s Mac-eken már lehet, hogy nem működik.

A plugin ingyenes, és kereskedelmi projektekben is engedélyezett a felhasználása.

A Crate’s Godrays After Effects plugin ingyenes letöltéséhez olvassátok el a ProductionCrate utasításait

Meshmag