A Nekki kiadta a Cascadeur 2022.2-t

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Nekki kiadta a különleges, fizikán alapú Cascadeur animációs szoftver legújabb, 2022.2 verzióját.

Az új verzió kiegészült egy új global rotation kinematics típussal, Quick Rigging tool weapon támogatással, illetve tovább bővült az AutoPosing tool is.

A való világ fizikájára épülő animációkat készíthetünk gépi tanuláson alapuló tool-ok segítségével

2019-ben kiadott Cascadeur a hagyományos animációs tool-ok felhasználóbarátabb alternatívája.

Fizikán alapuló megközelítést alkalmazva a felhasználó meghatározza a karakter kulcspózait, majd a szoftver automatikusan legenerálja az ezeket összekötő, élethű mozgásokat.

A gépi tanuláson alapuló rendszer révén, mely figyeli a karakter testének, nyakának, csípőjének, csuklójának és bokájának legfontosabb joint-jait, részben még a kulcspózok generálása is automatizált.

Ha valamelyik joint helyzetét kézzel megváltoztatjuk, a szoftver annak megfelelően módosítja a többi helyzetét.

Cascadeur 2022.2: FK, IK és global rotation kinematics

Az új funkciók közé tartozik a character rigek számára a jobb oldalt látható új kinematics típus a bal oldalon látható hagyományos forward kinematics mellett.

Az FK-tól eltérően, a global rotation alkalmazásával riggelt végtagok nem öröklik a parent testrész forgását – lehetővé téve, hogy a kar pályájának megváltoztatása nélkül repose-oljuk a karakter vállát.

Quick Rigging, AutoPosing és Animation Cycles tool update-k

A meglévő funkciók frissítései közé tartozik a Quick Rigging tool weapon támogatása, az AutoPosing tool pedig mostantól figyelembe veszi a karakter nyakának és medencéjének helyzetét.

Az Animation Cycles rendszerben lehetőség van offset-elni az animáció pozícióját minden alkalommal, amikor loop-olva van.

Testreszabható felhasználói felület

A munkafolyamatfejlesztések része, hogy az egyes ablakok leválasztásával és áthelyezésével, illetve több panel egyfüles panelbe történő összefogásával testre szabható a Cascadeur felhasználói felületének elrendezése.

Mostantól videofájlokat is közvetlenül a Cascadeur programba lehet importálni animációs referenciaként történő felhasználás céljából. A változások teljes listáját az lenti linkekre kattintva tekinthetitek át.

Árak és rendszerkövetelmények

A Cascadeur 2022.2 elérhető Windows 7+ és Ubuntu 20.04+ Linux rendszerhez.

Az évi 100 000 dollár bevételt el nem érő magánszemélyek és csoportok számára ingyenes a szoftver, viszont az animációexport jelenetenként 300 frame-re, illetve 120 jointra korlátozott.

A Pro előfizetés ára évi 300 dollár, exportkorlátozás nélkül. A kiemelt támogatást is biztosító üzleti előfizetés évente 1000 dollárba kerül.

Egyéves előfizetés után a felhasználók mindkét esetben öröklicencként használhatják tovább a szoftvert, akkor is, ha később lemondják előfizetésüket.

A hír megjelenésekor a kereskedelmi előfizetések a szoftver korai hozzáférési időszakában kedvezménnyel vásárolhatók meg, de ez a következő frissítéssel meg fog szűnni.

A Cascadeur 2022.2 új funkcióinak áttekintését a Nekki blogján olvashatjátok

A Cascadeur 2022.2 új funkcióinak teljes felsorolását itt olvashatjátok

Szerkesztői megjegyzés: Oroszország ukrajnai megszállására tekintettel jó, ha tudják az olvasók, hogy a Nekki fejlesztői csapata Oroszországban található, bár a társaság székhelye Cipruson van.

MEGOSZTÁS:
Meshmag