10 ingyenes 16K HDRI a ProductionCrate-n

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

ProductionCrate asset library egy 100 HDRI-ből álló csomagot adott ki, melyek az űrből mutatják a Földet, közülük 10 ingyenesen letölthető.

A fájlok háttérként vagy environment lighting-ként használhatók űrjelenetekhez, HDR és EXR formátumban, 4K és 16K felbontásban érhetők el, valamint kereskedelmi felhasználásuk is engedélyezett.

Ingyenes magas felbontású HDRI-k

A Space Environment az űrből mutatja a Földet, a bolygó kitölti a kép alját, felette az űr feketeségével.

A HDRI-k több napszakot ölelnek fel, verőfényes déli napsütéstől a napnyugtáig, továbbá többféle felhőképződményt és felhőtakarót is kapunk a Föld atmoszférájának látható részén.

Ebben a blogbejegyzés elmagyarázzák a képek létrehozásának módját, és találunk egy linket a tutorial-hoz, amely megmutatja hogyan lehet a HDRI-ket használni űrjelenetek létrehozásához Blenderben.

A fájlok a ProductionCrate motion graphics-ről és visual effects-ről ismert assetkönyvtár részét képezik, amely 3D modelleket, hangeffekteket és FX klipeket tartalmaz, közülük több mint 500 ingyenesen is elérhető.

Licenc feltételek és rendszerkövetelmények

A 10 ingyenes HDRI 4K (4096 x 2048px) és 16K (16384 x 8192px) EXR fájlként és 4K HDR fájlként érhető el DCC szoftverekhez és játékmotorokhoz, mint például a 3ds Max, Blender, Cinema 4D, Maya, Unity és UE5.

A ProductionCrate ingyenes asset-jeinek kereskedelmi projektekben való használata engedélyezett: a GYIK-et itt, a teljes szerződési feltételeket pedig itt tekintheted meg. Ingyenes fiókkal naponta maximum 5 letöltést engedélyezett.

A fájlok letöltéséhez regisztrálni kell egy ingyenes fiókot, amelyet úgy tehetünk meg, hogy a regisztrációs oldalon kiválasztjuk a "Sample account" opciót, majd kicsekkoljuk a „Donate $15/month for 4K downloads” boxot.

A 39 dollárba kerülő Pro fiókkal több letöltést és teljes felbontású asset-eket kapunk.

Töltsd le a 10 ingyenes 16K HDRI-t a ProductionCrate honlapjáról (az egyes fájlokhoz mutató hivatkozások)

Ingyenes FX-elemek

MEGOSZTÁS:
Meshmag