A Rokoko bemutatta a Coil Pro-t

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Rokoko mocap hardver cég bemutatta a Coil Pro-t, a remek elektromágneses térgenerátort, amely a cég új Volta Tracking Technology platformjának első terméke, amely az év végén jelenik meg. 

A Coil Pro abszolút helymeghatározási adatokat fog szolgáltatni a Rokoko Smartsuit Pro II és Smartgloves inerciális rögzítési rendszerei számára, csökkentve a drift-et és javítva a többkarakteres interakciók pontosságát. 

A Rokoko emellett 1000 dollárral csökkentette a Smartsuit Pro II árát.

Az EMF és IMU motion capture technológiák kombinálása a drift csökkentésének érdekében

Az IMU rendszerek viszonylag olcsó, nem korlátozó módot kínálnak full body mozgások rögzítésére játékokhoz, valamint animációs és vfx projektekhez. 

Az optikai rendszerekkel ellentétben az inerciális rendszerek nem szenvednek az occlusion-től, melyben az előtérben lévő szereplő vagy objektum megakadályozza a háttérszereplő pontos rögzítését. 

Mivel azonban nem rögzítik az abszolút pozíciót, a felvett mozgás gyakran drift-el a térben. 

A Coil Pro célja megoldani  - vagy legalábbis csökkenteni - ezt a problémát, azáltal, hogy lehetővé teszi az elektromágneses mezőn (EMF) alapuló mérések kombinálását IMU-kkal. 

Az eszköz olyan elektromágneses mezőt hoz létre, amelyet a Rokoko ruhákban lévő vevők érzékelnek, így a technológia képes rekonstruálni a színész helyzetét a térben. 

A mező sugara kb 5 méter, ha a színész elhagyja  ezt a területt, akkor a ruhában lévő IMU-k veszik át az irányítást, és újraszinkronizálódnak amint a színész visszatér. 

Bár az elektromágneses rendszerek nem olyan pontosak, mint az optikai rendszerek, olcsók és gyorsan beállíthatóak. 

A Rokoko bejegyzése szerint a Coil Pro nagyjából bárhol, minden szabványos tripod-ra felszerelve, mennyezetre akasztva, vagy egyszerűen egy asztalra helyezve használható. 

Működik a Rokoko Smartgloves-al is 

A Rokoko Smartgloves már tartalmaz EMF vevőket, így elvileg a Coil Pro-nak automatikusan működnie kell velük.

A Smartsuit Pro II azonban nem rendelkezik EMF vevőkkel, így a Rokoko nyilatkozata szerint ahhoz, hogy a ruhát a Coil Pro-val együtt használhassuk szükség van Smartgloves-ra is.

A Rokoko jelentősen csökkentette a Smartsuit Pro II árát is, 2995 dollárról 1995 dollárra.

Ár és megjelenési dátum

A Coil Pro 2023 augusztusában lesz előrendelhető, és várhatóan 1995 dollárba kerül. Az első szállítások novemberben várhatóak.

Bárki, aki megrendeli a Rokoko full teljesítményű rögzítési csomagját, 20% kedvezményt kap a Coil Pro árából az előrendeléskor.

További információ a Coil Pro-ról a Rokoko honlapján

MEGOSZTÁS:
Meshmag