Megjelent a Photoshop 24.6

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Adobe kiadta a képszerkesztő és painting szoftver legújabb verzióját, a Photoshop 24.6-ot

A frissítéssel sokat javultak a layer rendszert érintő munkafolyamatok, beleértve a nem-destruktív paint-elést text és shape layer-eken, illetve olyan opciót is kaptak a felhasználók, hogy szándékosan töröljék a layer-ek kijelölését a Move tool használata közben. 

A Photoshop Ipad 4.7 a szoftver asztali verziójából ismert Stroke és Drop shadow layer effektekkel, illetve több control opcióval bővült dupla koppintáskor. 

https://video.tv.adobe.com/v/3420201

Photoshop 24.6: nem-destruktív paint-elés a text és shape layerek-ben

A Photoshop 24.6-ban sokat javultak a szoftver layer rendszerét érintő munkafolyamatok. 

Vitathatatlanul a legjelentősebb előrelépés a nem-destuktrív paint-elés text, shape vagy video layer-ekkel történő munka során, amint azt a fenti videó is mutatja. 

Az új ecsetvonások egy új layer-ben jönnek létre, nem pedig a meglévő layert tartalma felett. 

Mostantól lehetőség van egy layer kijelölésének szándékos megszüntetésére is miközben a Move tool ki van választva, a Layers és Tools panelek pedig új tool tippekel és néhány rövid beágyazott videóval bővültek. 

Photoshop iPad 4.7: Stroke és Drop shadow layer effekt támogatás 

A Photoshop előfizetésekhez ingyenesen járó iPad verzió a szoftver asztali kiadásából már ismert Stroke és Drop shadow layer effektekkel bővült.

Apple Pen-el történő dupla koppintáskor a felhasználók ezentúl olyan opciókat is kapnak mint például a színválasztó megjelenése, váltás radírra, váltás az utolsó eszközre, nagyítás és visszavonás. 

Ár és rendszerkövetelmények

A Photoshop 24.6 elérhető Windows 10+ és macOS 11.0+ rendszerekhez. 

Az online dokumentációban 2023 júniusi kiadásként is hivatkoznak az új kiadásra.

A Photography előfizetések magukba foglalják a Photoshop-ot és Lightroom-ot is, áruk évi 119,88 dollártól indul. Az egy szoftveres Photoshop előfizetések ára 31,49 dollár/hó vagy 239,88 dollár/év. 

Tekintsd meg a Photoshop 24.6 új funkcióinak teljes listáját az online dokumentációban

MEGOSZTÁS:
Meshmag