Készíts dezintegrációs VFX-et Houdini-ben és Nuke-ban tutorial

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Gnomon Workshop kiadta a Create Disintegration VFX in Houdini & Nuke nevű tutorial-t, melyet a DNEG Effects Supervisor-a Choi Gil Nam rögzített.

A workshop két órányi képzést nyújt a Houdini-hez, a SideFX effektes szoftveréhez, valamint and Nuke-hoz, a Foundry kompozit szoftveréhez.

Készíts egyszerű dezintegrációs effekteket VFX, motion graphics és game munkákhoz

A tutorial-ban Cho elmagyarázza, hogyan szimulálható egy karakter hamuvá válása a Pyro Source Spread segítségével. 

A konkrét témakörök közé tartozik az SOP Solver használata, a DOP network control-jának fenntartása, a további részecskék létrehozása a Vellum Solver segítségével létrehozott cloth szimulációk tetején, valamint az egyszerű VEX kódolás. 

A tutorial kiterjed a COP és Nuke használatára is composit-hoz. 

A bemutatott példák alkalmazhatóak a Houdini Bullet rigid body solver-ére és a FLIP fluid dynamics solver-re is. 

A videók mellett a nézők letölthetik az oktatóanyag projektfájljait .hiplc formátumban, amelyek Houdini Indie-ben szerkeszthetőek. 

Az artist-ról

Choi GIl Nam a DNEG Vancouver Effects Supervisor-a. 20 éve dolgozik a VFX iparban, olyan stúdiókban, mint a Weta Digital, az Industrial Light & Magic és a Digital Domain.

Keze munkáját dicséri az Aquaman, a Shazam! Az istenek haragja, a Bosszúállók: Ultron kora, Az Öngyilkos osztag, a Zack Snyder Igazság Ligája, a Fekete Özvegy és a Pacific Rim.

Ár és elérhetőség

A Create Disintegration VFX in Houdini & Nuke tutorial Gnomon Workshop előfizetéssel érhető el, ami több mint 300 oktatóanyaghoz biztosít hozzáférést. Az előfizetések ára 54 USD/hó vagy 499 USD/év. Ingyenes próbaverziók állnak rendelkezésre.

További információ a Create Disintegration VFX-ről a Houdini & Nuke-ban

MEGOSZTÁS:
Meshmag