Az Adobe megemeli a Creative Cloud előfizetések árát

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Adobe megemeli a Creative Cloud szolgáltatások árát. Az árváltozás az összes amerikai és európai Single App és All Apps előfizetőt érinti, beleértve az individuális és a Creative Cloud for Teams előfizetéseket is. 

Az 5-10%-os emelés 2023 November 1-től lép életbe.

Az Adobe egy kredit alapú árazást is bevezet a Firefly online generative AI toolset-hez, ami korábban beta verzióban volt elérhető. 

Kiket érint az áremelés?

A tavalyi áremeléshez hasonlóan az idei is érinti az Adobe legtöbb kulcsfontosságú piacát: Európát, Észak-, Közép- és Dél-Amerikát, Japánt azonban nem. 

Ezeken a területeken két éven belül ez a második áremelés az All Apps előfizetők számára, amely hozzáférést biztosít az Adobe összes kreatív szoftveréhez. 

Ezúttal azonban a Single App előfizetések árát is emelik, beleértve az olyan kulcsfontosságú tool-okat, mint az After Effects és a Photoshop. 

A változás érinti az individuális és a Creative Cloud for Teams előfizetéseket is. 

Mennyivel emelkednek a Creative Cloud árai?

Az USA-ban az individuális előfizetések árai 9-10%-kal, a Teams előfizetések árai pedig kb 5%-al emelkednek az előfizetés típusától függően. IDE kattintva több információ megtudható a pontos árváltozásokról. 

A Creative Cloud for Enterprise csomagok is érintettek, viszont nem részletezték a változás mértékét, melyek a “membership feltételeitől függően alakulnak”

Mely applikációk érintettek?

Az áremelések az Adobe szoftverek asztali verzióira érvényesek. 

A mobil app-okat, valamint a Substance 3D tools-t, a Frame.io-t, az Adobe Express-t, az Adobe Stock-ot és az Adobe Express-t nem érintik. 

Ezenkívül azokat a tanulókat és tanárokat sem érinti, akik All App előfizetéssel rendelkeznek, ahogyan a Creative Cloud for Education terveket sem.

Mikor lép életbe az árváltozás?

Az árváltozás 2023 November 1-től érvényes. 

Mi történik a Firefly-al?

Az Adobe egy kredit alapú árazást vezet be a Firefly online generative AI toolset-hez, ami korábban beta verzióban volt elérhető. 

A Creative Cloud előfizetésekhez minden hónapban jár egy generative AI kredit keret. Egy kredittel elvégezhetünk egy text-to image, egy Generative Fill vagy egy Generative Expand műveletet egy 2000x2000 px felbontású képen. 

Az All App csomagokkal havi 1000 kreditet- a Single App csomagokkal pedig havi 100-500 kreditet kapnak a felhasználók. 

Az összes kredit felhasználása után a Firefly ingyenesen használható, de lassabb sebességgel. 

Novembertől lehetőség lesz extra kreditek vásárlására egy külön előfizetési tervvel. 100 kredit 4.99 dollárba fog kerülni. 

Miért emelkednek a Creative Cloud előfizetések árai?

Az GYIK-ben az áremelés egyik okának a Firefly kreditcsomagokat nevezték meg. 

A többi indok között szerepel a PS és az Illustrator Share for Review funkciója, a A Frame.io integrációja a Premire Pro-ba és After Effects-be, valamint az új Adobe Express social media grafikus tool, amelynek Premium verziója az All Apps előfizetések része. 

Olvasd el az Adobe GYIK-jét a Creative Cloud-előfizetések közelgő áremeléseiről (Az érintett országok teljes listáját tartalmazza)

Olvasd el az Adobe GYIK-jét a Firefly kreditekről 

MEGOSZTÁS:
Meshmag