A Reallusion kiadta az iClone 8.4-et és a Character Creator 4.4-et

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Reallusion kiadta az iClone 8.4-et és a Character Creator 4.4-et, a karakteranimációs szoftver és a 3D karakterkészítő tool legújabb verzióját. 

Az iClone 8.4 egy fontos kiadás, mely új tömegszimulációs rendszerrel bővült, illetve a szoftver Motion Designer toolset-je is frissítve lett. 

A Character Creator 4.4 HumanIK profile támogatás kapott a karakterek FBX formátumban történő exportálásakor, továbbá egyszerűbbé vált a keresgélés a Content Manager-ben. 

iClone 8.4: új tömeganimációs és szimulációs toolset

Az iClone 8.4 az eddigi legnagyobb frissítés, mely új tömegszimulációs toolset-et kapott. 

A felhasználók a Scatter tool-ok segítségével elhelyezhetik a tömegkaraktereket a 3D jelenetben, illetve 1-1 actor-t is elhelyezhetnek egy adott területen, egy objektum tetején…stb

A karakterek mozgása a navmesh-el vagy lineáris path-ekkel vezérelhető, amelyeket követni tudnak, egyszerű point-and-click vezérlőket használva.

A beépített flocking és avoidance behaviour vezérlőkkel szabályozható, hogy a karakterek milyen közel kerüljenek egymáshoz. 

A tömegkaraktereket a felhasználók Actor Group-okba rendezhetik egyéni material beállításokkal, ezután a group-ok meghatározott mozgásokkal párosíthatóak. 

A teljesítményjavítás érdekében a karakterek Lite módba kapcsolhatóak, ami zárol bizonyos animációs funkciókat. A toolset támogatja a DSS képtömörítést a betöltési idő csökkentésének érdekében. 

iClone 8.4: a Motion Director frissítése

Az iClone Motion Director toolset, mely játékstílusú vezérlők segítségével lehetővé teszi a karakterek fél-automatikus animálását, szintén jelentős frissítést kapott.

A legfontosabb változtatások közé tartozik az egyéni felsőtest-mozgások és a Motion Director által generált lábmozgások mixelésének lehetősége.

A Motion Director-al irányított karakterek is kaptak testreszabható avoidance beállításokat. 

A lábcsúszás csökkentésének érdekében a frissítés egy új run-time megoldást is bevezetett, ami jelenleg a beágyazott Motion Director pack-okra korlátozódik (iMDs). 

Character Creator 4.4: FBX export és Content Manager frissítések

A Character Creator 4.4 egy kisebb frissítés, melynek hála a szoftver HumanIK profile támogatás kapott a karakterek FBX formátumban történő exportálásakor a HIK-et támogató alkalmazásokba (pl Maya-ba). 

A Content Manager-ben történő keresgélés is egyszerűbbé vált, olyan új funkciókkal bővült, mint a keresési előzmények, a többszavas keresés és egyéni címkék szélesebb támogatása. 

Ár és rendszerkövetelmények

Az iClone 8.4 és a Character Creator 4.4 is elérhető a Windows 7+ rendszerhez. Az új Character Creator öröklicencek ára 299 dollár, az iClone öröklicencek pedig 599 dollárba kerülnek. Mindkét frissítés ingyenesen elérhető a meglévő felhasználók számára. 

Tekintsd meg az iClone 8.4 új funkcióinak teljes listáját a Reallusion fórumán

Tekintsd meg a Character Creator 4.4 új funkcióinak teljes listáját a Reallusion fórumán

MEGOSZTÁS:
Meshmag