A Chaos, az Epic Games, az Foundry, az Otoy, és a SideFX is csatlakozott az Alliance for OpenUSD-hez

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Chaos, az Epic Games, a Foundry, az Otoy, a SideFX és a Unity is csatlakozott az Alliance for OpenUSD (AOUSD) iparági szervezethez, amelyet a Pixar Universal Scene Description technológia jövőbeli fejlesztésének irányítása miatt alapítottak. 

Az AOUSD emellett közzétette az OpenUSD első kétéves ütemtervét, és szövetségre lépett a The Khronos Grouppal, hogy biztosítsa az OpenUSD és a glTF közötti együttműködést.

12 új AOUSD-tag számos iparágból

Az év elején megalakult AOUSD célja, hogy az OpenUSD-t ISO ratifikált szabvánnyá tegye, és a szórakoztatóipar mellett az új iparágak igényeinek is eleget tegyen. 

A Pixaron kívül alapító tagok még az Adobe, az Apple, az Autodesk és az NVIDIA, általános tagok pedig a Cesium, az Epic Games, a Foundry, a SideFX és a Unity. 

A Chaos és Otoy renderer fejlesztők is hivatalosan csatlakoztak az AOUSD-hez, csakúgy, mint a Spatial CAD modellező technológiai cég, az Ikea és a Lowe’s, valamint a Hexagon és Meta technológiai óriáscégek. 

Új kétéves ütemterv és együttműködési megállapodás a The Khronos Grouppal

Az AOUSD közzétette első kétéves ütemtervét, amely az OpenUSD mag hivatalos specifikációinak meghatározására összpontosít.

A szervezet emellett bejelentette, hogy együttműködnek a The Khronos Grouppal a glTF-en, a webes és real-time alkalmazások 3D-s adatformátumán, amelyet a Khronos felügyel.

A megállapodás részben azért jött létre, hogy ne tapossanak egymás tyúkszemére, illetve, hogy elkerüljék a “szükségtelen összeférhetetlenségeket”. 

Illeszkedik azonban az AOUSD azon céljába, hogy az OpenUSD-t elterjesszék új piacokon is, a két szervezet terve egy olyan pipeline létrehozása, melynek segítségével olyan “kifinomult 3D-s tartalom készíthető, amely platformok széles skáláján áthatóan megtapasztalható”. 

További információ az új Alliance for Open USD tagokról

További információ az AOUSD és a The Khronos Group közötti együttműködésről

MEGOSZTÁS:
Meshmag