A Keentools kiadta a FaceBuilder 2024.1-et

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A KeenTools kiadta a FaceBuilder 2024.1 for Blender-t, az automatizált fejgeneráló plugin legújabb verzióját. 

A frissítés egyszerűbbé teszi a a 3D fejek készítésének folyamatát Blender-ben, valamint ezentúl a textúrakészítés is csak egy kattintást vesz igénybe. 

A KeenTools plugincsomagjának legújabb verziója tartalmazza a FaceTracker és GeoTracker kiegészítőket is. 

Készíts pontos 3D-s rekonstrukciókat forrásképek alapján

A 2018-ban Nuke-hoz kiadott, majd később Blender-be portolt FaceBuilder egyszerű módot kínál arra, hogy texturált fejmodelleket készítsünk fényképek alapján. 

A plugin a forrásképek alapján automatikusan legenerálja a 3D geometriát, a felhasználók pedig a 3D viewport-ban pin-ek húzásával módosíthatják az eredményeket. 

Akkor is is jól működik, ha csak egyetlen kép áll rendelkezésre, illetve a nem semleges arckifejezések sem jelentenek nehézséget. 

Ami az arcanimációt illeti, a plugin 51 beépített ARKit kompatibilis FACS blendshape-t generál. 

FaceBuilder 2024.1: leegyszerűsített workflow mesh igazításhoz és textúra generáláshoz

A FaceBuilder 2021.1 for Blender új felhasználói felületet kapott, illetve átdolgozták az alap munkafolyamatokat is, hogy egyszerűbbé tegye a fejkészítés folyamatát. 

A felhasználói felület legfontosabb változtatási közé tartozik, hogy az összes mesh igazítási vezérlőt egy helyre csoportosították, új gombokkal a fej forgatásához viewport-ban a gyorsabb munkavégzés érdekében. 

Az arcfelismerés és mesh igazítás mostantól automatikus “single-image-to-3D” workflow, a textúrázáshoz pedig csak egy kattintás szükséges. 

A workflow megtekinthető a fent beágyazott tutorial videóban. 

Ár és rendszerkövetelmények

A FaceBuilder 2024.1 elérhető a Blender 2.80+ verziójához Windows, Linux és macOS rendszereken. A szoftver előfizetéssel érhető el, mely hozzáférést biztosít a FaceBuilder for Nuke-hoz is.

Az egyéni freelancer előfizetések ára 18 USD/hó vagy 179 USD/év; A floating studio előfizetések pedig évi 499 dollárba kerülnek.

Tekintsd meg a FaceBuilder 2024.1 for Blender új funkcióinak áttekintését a KeenTools blogján

Olvasd el a FaceBuilder és a KeenTools teljes változásnaplóját

MEGOSZTÁS:
Meshmag