Aaron Dabelow elérhetővé tette a 3ds Max add-onjainak forráskódját

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Aaron Dabelow tools developer és a MAKE technical directora elérhetővé tette a 3ds Max add-onjainak forráskódját, köztük a Debris Maker 2-ét és a Lazy UVW Editorét is.

A scriptek eddig is ingyenesen letölthetőek voltak, de most már a forráskódjuk is letölthető a GitHub-ról.

Debris Maker 2: procedurális falak és törmelékek 3ds Maxban
A Debris Maker 2, ami eredetileg 2014-ben jelent meg, procedurális geometriát generál – elsősorban építkezési anyagokat és a földön szétszórt törmelékeket – a 3ds Maxon belül.

A pluginnal például téglafalak generálhatóak többféle geometriamennyiséggel illetve téglafelépítéssel, ahogy ez a fentebb beágyazott videóban is látható.

A plugin által generálható szétszóródott objektumok között vannak kövek, ágak és gallyak, levelek, fű, fémdarabok és még hópelyhek is.

Lazy UVW Editor: modellek textúrázása UV unwrappelés nélkül
Szintén 2014-ben jelent meg a Lazy UVW Editor, amivel seamless procedurális textúrák generálhatóak egy modellre 3ds Max-on belül, anélkül, hogy azt előtte UV-zni kéne.

A script több UVW channelt használ annak érdekében, hogy a textúra ne nyúljon és ne legyenek rajta látható vágások; ezek a channelek végül egy channelre is bake-elhetőek, ha szükséges.

Egyéb nyílt forráskódúvá vált Aaron Dabelow-eszköz még az After Effects Transforms Exporter; a Mirror rig, ami 3ds Max karakterrigek darabjait képes tükrözni; és a Dabelow Toolbox, ami több kisebb eszköz gyűjteménye.

Aaron Dabelow 3ds Max scriptjei MIT licenc alatt tölthetőek le.

Az add-onok a 3ds Max régebbi verzióihoz készültek, tehát a működésük nem garantált az újabb verziókkal – a Debris Maker 2-t például csak a 3ds Max 2013-mas és 2014-es verziójával tesztelték.

Aaron Dabelow 3ds Max add-onjainak forráskódjának letöltése a GitHubról

A toolok compile-olt verziójainak letöltése Aaron Dabelow weboldaláról

MEGOSZTÁS:
Meshmag