Megjelent a Corel Painter 2018

A Corel több hasznos újítást is bevezetett, javítottak a klónozáson és a kiválasztáson, új textúra szintetizáló is érkezett.

Megérkezett a Corel Painter 2018, a Corel digitális festőprogramjának legújabb kiadása. A fejlesztők több fontos és hasznos újítást is bevezetnek, amelyek könnyebbé teszik a grafikusok munkáját. Ezek közé tartozik az új vastag festőrendszer, amely 3d-s hatást ad a kép felületének, az új 2,5d-s ecsetek, valamint az új textúra szintetizáló is.

A Corel Painter 2018 új vastag festőrendszere révén elérhetjük, hogy a kép felszíne valóban 3d-snek hasson. Ezt különféle ecsetekkel érhetjük el, míg a fényhatásokat a ZBrush-ban látotthoz hasonló gömbön, valamint csúszkákon állíthatjuk be. A fényeket nem csak a teljes képre vetítve, de akár ecsetvonásonként is módosíthatjuk. Az így kapott képen egy sor új 2,5d-s ecsettel is dolgozhatunk.

Szintén újdonságként jelenik meg a textúra szintetizáló is, amely segítségével egy kép egy tetszőleges részéből készíthetünk egybefüggő textúrát. Ez ugyan meglehetősen jól láthatóan ismétlődő textúrákat generál, de kiindulási alapnak hasznos lehet. A fejlesztők emellett sokat finomítottak a már ismert klónozó eszközön, amely immár átlátszó háttérrel is működik. Több új ecset érkezett a kiválasztó eszközhöz is.

A Corel Painter 2018 tehát már elérhető Windowsra és macOS-re. Az újdonságokról részletesen a hivatalos oldalon olvashattok.

MEGOSZTÁS:
Meshmag