Megjelent az Altus 1.9

Az innoBright csapata elkészült az önálló zajszűrő szoftver, az Altus legújabb verziójával.

Az innoBright évek óta dolgozik az Altus folyamatos fejlesztésén. Ennek eredményeként az elmúlt bő egy évben négy kiadást is kapott a szoftver, a legújabbat épp a napokban. Az Altus kifejezetten a ray tracing technológiával készült képek zajcsökkentését szolgálja.

Az új, 1.9-es kiadás legnagyobb újítása elég szembetűnő, ugyanis a teljes kezelőfelületet átalakították. Az átalakítás elsősorban azt a célt szolgálja, hogy a zajcsökkentés folyamatára sokkal nagyobb rálátása legyen a felhasználóknak. Mindezt a teljes képernyős használatra tervezték meg. Szintén az újdonságok közé tartozik a vadonatúj import-varázsló. Ennek segítségével rengeteget egyszerűsödik a tartalmak beimportálása. Ugyanis a korábbi parancssoros megoldást a sokkal hétköznapibb drag-and-drop rendszerre cserélték.

Ami a technológiai oldalt illeti, az Altus 1.9 immár alapbeállításként a GPU-t használja és kizárólag OpenCL formátumban dolgozik. Ezzel végérvényesen elköszöntek a korábbi CUDA-alapú technológiától. Az indoklás szerint erre azért volt szükség, mert az OpenCL sokkal gyorsabb és megbízhatóbb megoldást kínál. Emellett a szoftver már az Intel GPU-it is kezeli minden operációs rendszeren.

Az Altus korábbi frissítéseiben is sok fontos fejlesztés kapott helyet. Így a szoftver már arra is képes, hogy a képeket kisebb részekre bontva dolgozza fel, ezzel elkerülve, hogy a túl nagy méretű kép meghaladja a GPU memóriakapacitását. Az 1.9-es verzió Windows 7-től felfelé, Ubunt 12.04-től felfelé, CentOS 6.x-től felfelé, valamint OS X 10.9-től felfelé érhető el – kizárólag éves bérleti formában. A frissítés részletes leírását az innoBright oldalán olvashatjátok.

MEGOSZTÁS:
Meshmag