Pirates of the Carribbean: Dead Men Tells No Tales breakdown

Jack Sparrow szökése és bankrablása, avagy mennyi igaz abból, amit a Pirates of the Carribbean legutóbbi részében láthattunk.

Jack Sparrow fantasztikus kalandjait 2003 óta követhetjük figyelemmel, a Pirates of the Carribbean sorozatban. A széria eddig öt epizódot ért meg, ám míg az első három epizód alig négy év alatt a mozikba került, az utolsó kettő már sokkal tovább váratott magára. Az ötödik mozi, a Dead Men Tells No Tales idén került vászonra. És többé-kevésbé hozta is azt a színvonalat, amit a sorozattól megszokhattunk. Legalábbis az utóbbi részektől…

https://vimeo.com/245800569

Mivel valójában egy fantasy kalandfilmről van szó, a sztori mellett a látványvilágon is nagyon sok múlt a sikerből. E téren a készítők az Atomic Fiction stúdió csapatát kérték fel, hogy bizonyos jeleneteknél működjenek közre. A stúdió a napokban egy új breakdown videóban be is mutatta munkáját. A bemutató kifejezetten a mozi elejére koncentrál, ahol Jack szokás szerint épp kutyaszorítóban van: készülnek lefejezni egy karibi városka főterén. De persze, mint mindig, most is jön a felmentő sereg és Jack megmenekül. Sőt, még egy bankot is elrabol (nem ki, hanem el, hisz az egész épületet viszik tokkal, vonóval). E jelenetek jelentős részében nem használtak valódi díszleteket, az Atomic Fiction modellezte le a környező erdőt és a város épületeit is. Ugyanez igaz a giullotine-ra is, amely darabokra hullik, valamint a bank épületére is, amelyet egy alacsony városkapu rombol le.

Az Atomic Fiction sűrűn foglalkoztatott stúdió Hollywoodban, olyan mozikon dolgoztak, mint a legújabb Transformers, a Star Trek, az Allied, a Ghost in the Shell, a Deadpool vagy a The Walk. Jelenleg is több projekt fut a stúdiónál, hiszen dolgoznak a Pacific Rim: Uprisingon, a The Predatoron, valamint a Stranger Things sorozaton is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag