Pirates of the Carribbean: Dead Men Tell No Tales breakdown az MPC-től

A Pirates of the Carribbean sorozat tavaly visszatért a mozikba, ha a film nem is lett jobb elődeinél, látványban hozta a kötelezőt.

Tavaly hat év után tért vissza a mozivászonra a karibi térség retteget kalóza, Jack Sparrow a Pirates of the Carribbean: Dead Men Tell No Talesben. A film nem kisebb küldetést vállalt, mint visszaállítani az első epizódok az utóbbiak által alaposan megtépázott hírnevét. Nos, ezt most már bevallhatjuk, hogy legfeljebb csak részben tudta teljesíteni. A történet olyan volt, amilyen, de legalább a látványra nem lehetett panasz. A készítőknek többek közt az MPC Design csapatának segítségével sikerült ismét rátenni egy lapáttal a látványos jelenetek színvonalára.

Az MPC Design nemrég egy vadonatúj breakdown videóval jelentkezett, amelyben bemutatták munkájuk egy részét. A video első felében kifejezetten a hajókra koncentrálnak. Mivel a filmben jellemzően fantázia szülte vitorlások szelik a habokat, amelyek ráadásul különleges képességekkel is bírnak, így ezeket 3d-s modellekkel váltották ki. Jó példa erre Salazar kapitány hajója, amely szó szerint hatalmasra tátott pofával kettétépi az áldozatául esett hajókat. De az is érdekes jelenet, ahol a Fekete Gyöngy felbukik a víz alól, de ugyanez igaz a Bolygó Hollandira is. A videóban azt is megmutatják, miként érték el, hogy Salazar kapitány kócos fürtjei végig kísérteties táncot lejtsenek. Illetve azt is, hogy Sparrow kapitány és Henry Turner hogyan harcolt a csontvázcápák ellen – egy hidraulika által mozgatott csónakban. A video második felében pedig ízelítőt kapunk a kettévált óceán fenekén játszódó jelenet titkaiból is.

Az MPC Design rengeteg mozi elkészítésénél működött már közre, jelenleg is számos projekt fut náluk. Dolgoznak többek közt az Aquaman, az X-Men: Dark Phoenix, a The Lion King, a Dumbo, a Godzilla: King of the Monsters és a The Darkest Minds különleges effektjein is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag