Megjelent a Miarmy 6.2

0
A Basefount elkészült a Miarmy legújabb verziójával, a Mayához készült tömegszimulációs rendszer több új funkcióval is gazdagodott.

 

A Basefount stúdió csapata a minap elkészült a Miarmy 6.2-vel, a tömegszimulációs rendszer legújabb verziójával. A frissítés, amely már elérhető a felhasználók számára, több új funkcióval is bővült. Új, dedikált rendszer foglalkozik a madarak vagy épp halak csapatos, egyszerre történő mozgásával. Új Auto-Fight rendszer is debütál, valamint az apróbb módosítások is végrehajthatóvá váltak a teljes szimuláció újraszámítása nélkül is.

 

A Miarmy 6.2 új flocking rendszere felel a tömeg elemeinek csapatos mozgásáért. Ez hasznos lehet madárrajok vagy épp halrajok szimulációja esetén. A kívánt eredményt korábban csak a 3d-s útvonalkövető funkcióval lehetett elérni, ám az új rendszer már sokkal gördülékenyebbé teszi a munkát. A tömeg tagjai képesek lemásolni a teljes tömeg vagy a közelében lévő más tagok mozgását, ezzel automatizálva a rajban vagy csapatban mozgást. Szükség esetén a közelben lévő tagok orientációját tükrözni is képesek, így téve még valóságosabbá a szimulációt. Ide tartozik az új Geometry Define Spot funkció is. Ez lehetővé teszi, hogy a 3d-s tömeg egy 3d-ben véletlenszerűen megadott alakzatot kövessenek ahelyett, hogy egy egyszerű pontot követnének.

Szintén fontos újítás az Auto-Fight rendszer, amely a Miarmy 5.0-ban debütált Direct Logic motorra támaszkodik. A rendszer segítségével két sereg összecsapását automatikusan kiszámolja a szoftver, legyen szó célzásról, interakcióról vagy harcról. A felhasználók az új Brain View funkció segítségével nyomon követhetik a tömeg elemeinek döntéshozatali-rendszerét, így könnyebben kiszúrhatják az esetleges hibákat. Emellett a Miarmy 6.2 arra is alkalmas, hogy a szimulált tömeg egyes elemein kisebb módosításokat is végrehajtsunk anélkül, hogy a komplett szimulációt újra le kellene futtatni.

 

A Miarmy 6.2 Maya 2014-től felfelé kompatibilis, de bizonyos funkciók csak a Maya 2018-cal működnek. Windows XP-től felfelé, valamint Mac OS X 10.6-tól felfelé érhető el több üzleti modellben is. A frissítés részletes leírását a hivatalos oldalon olvashatjátok.

Share.

About Author

Avatar

Leave A Reply