Megérkezett a Quixel Mixer 2019

A Quixel kiadta a Mixer 2019-et, a bétában elérhető material-authoring eszköz eddigi legnagyobb frissítését.

A frissítés részeként érkezik egy új Mask Stack, aminek segítségével még több beleszólásunk van abba, hogy a szoftver hogyan blendeli a scan adatokat; illetve mostantól már lehetőség nyílik a teljesen szintetikus, procedurális materialok készítésére is.

Next-gen eszköz a 3D scan adatok PBR material-lá alakítására
A Mixer, aminek a béta verziója tavaly jött ki, eredetileg a Quixel Megascans library előfizetőinek volt elérhető Megascans Studio néven, mint társapplikáció.

Az idő folyamán sokkal több funkció érkezett a szoftverbe, ami így már képes bármilyen forrásból származó 3D scan adatok feldolgozására és materiallá alakítására.

A Mixer non-destruktív layer alapú workflow-t kínál, és egy brush toolsetje is van, amivel egyszerre több channelre festhetünk és sculptolhatunk. A folyamat végén standard textúramapokat exportálhatunk akár 32 bites felbontáson.

Procedurális material authoring az új Mask Stack-kel
A Mixer 2019 az eddigi lehetőségekhez hozzáadja a parametrikus material authoring-ot is.

Az új Mask Stack amellett, hogy maszkolhatóvá teszi a már létező materialokat, sokkal stilizáltabb materialok létrehozását teszi lehetővé, akár nulláról.

A készen kapott componentek ismétlődő mintákat vagy procedurális noise-t generálnak, a modifierek pedig blurt, bevelt vagy transform effekteket pakolnak a maszkokra, illetve akár gradienteket is képesek mapolni rájuk.

A componentek és a modifierek együttesen olyan szintetikus materialokat generálnak, amikkel bármit megjeleníthetünk – csempéket, köves felületet, akár sci-fi felületeket is.

Egyéb felhasználási módja ezeknek az elemeknek a terraingenerálás és a source képek PBR materialokká alakítása: a Mask Stack-kel normal és cavity adatokat nyerhetünk ki a képekből.

A Substance Alchemist riválisa?
Ismerősen hangzanak ezek a funkciók? Az Allegorithmic Substance Alchemist-je, ami szintén béta verzióban van, majdnem teljesen ugyanezzel a funkciókészlettel rendelkezik.

A Quixel Mixer leírása: "material authoring szoftver, hangsúllyal a hybrid workflow-kon: scan data, procedurális materialok, kézzel festés és sculpting" szinte pontosan ráilleszthető az Alchemist-re is.

A Mixer ingyen bétában érhető el Windows-ra és Mac OS X-re. A béta várhatóan az idei év nagy részében elérhető is marad.

A szoftver emellett a Quixel Megascans előfizetés részeként is ugyanúgy elérhető. A legolcsóbb előfizetési opció, a személyes licensz 29 dollár havonta, viszont egy Business licensz akár több, mint 11 000 dollár is lehet havonta.

Több információ a Mixer 2019 újdonságairól a Quixel blogján

A Mixer ingyenes letöltése a Quixel weboldaláról

MEGOSZTÁS:
Meshmag