Ismerd meg a Houdini Ocean toolset-jét!

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Gnomon Workshop által kiadott "Bevezetés a Houdini Óceán Toolset-jébe" videón keresztül megismerhetjük a Houdini óceánszimulációs rendszerét, hála Danny Barnhart FX TD-nek.

A több mint három órányi videó tanfolyamot magában foglaló workshop Barnhart előző, "Bevezetés a FLIP fludiokba" bemutatójának kiegészítése.

Houdini Ócean toolset a nagy és szűk-látószögű szimulációkhoz

Az oktatóanyagban Barnhart elárulja, hogyan lehet animált óceánfelületet létrehozni habokkal és spray-vel kiegészítve.

Először elmagyarázza az óceán spektrális szimulációjának alapjait, beleértve azt is, hogy az egyes paraméterek hogyan befolyásolják a keletkező óceán felszínét, hogyan kell rétegezni a hullámmintákat, és hogy hogyan kell használni a custom maszkokat és az instancált hullámokat.

Miután a surface motion létrejött, hozzáadja a környezet geometriáját, majd megmutatja a habok szimulálásának technikáját is.

A következő részben Barnhart azt taglalja, hogyan lehet a nagy óceánfelszínek és a close-up shot-ok között váltani FLIP fluid-ot használva.

Ezt követően arról beszél, hogy miként tudunk mesh-t rendelni a szimulációhoz, hogyan adjunk hozzá spray-t az extra realisztikus hatás eléréséhez, valamint hogyan állítsuk be a lighting-ot és shader-eket a rendereléshez a Mantra renderer-ben.

A videók mellett a Houdini jelenetfájlok is letölthetőek, melyek bemutatják az egyes projektek final node beállításait, valamint a létrehozásukhoz használt palm tree modellt.

Az artist-ról

Danny Barnhart effect artist több egész estés filmen, TV sorozaton és reklámon dolgozott, mint például a Blue Sky Spies in Disguise-a, és a Dispatches from Elsewhere and Evil TV show.

Jelenleg szabadúszó artist-ként és és sztoritanácsadóként dolgozik, szívesen járul hozzá képességeivel és hangjával olyan projektekhez, amelyek kiemelik a perifériára szorult rétegek tapasztalatait.

Ár és elérhetőség

A Houdini "Bevezetés a Houdini Óceán Toolset-jébe" bemutató a The Gnomon Workshop online előfizetésével érhető el, amely több mint 300 oktatóanyaghoz nyújt hozzáférést. Az előfizetések ára 49 dollár/hó vagy 490 dollár/év. Ingyenes próbaidőszak is elérhető.

Olvass többet a Houdini Óceán Toolset-jéről a Gnomon Workshop honlapján.

MEGOSZTÁS:
Meshmag